Știri interne

Gripa cămilei sau virusul MERS: simptome, cauze și tratament | Demamici.ro

Gripa cămilei sau virusul MERS. Personalul medical din Anglia a fost pus în alertă pentru semne de gripă a cămilelor, pe măsură ce fanii Cupei Mondiale s-au întors din Qatar.

Cazurile de gripă ar putea crește acum din cauza numărului mare de fani care s-au înghesuit în țara din Orientul Mijlociu pentru turneu și care ar fi putut fi expuși la cămile, potrivit The Mirror.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a determinat medicii să aibă grijă de persoanele care suferă de dificultăți de respirație și febră.

Gripa cămilei sau virusul MERS

Mai mult, boala este mai mortală decât Covid-19, peste o treime dintre persoanele care se îmbolnăvesc mor, comparativ cu mai puțin de 4% dintre cei care suferă de Covid.

O notă de informare a fost trimisă de HSA, potrivit The Sun, care afirmă: „Clinicile și echipele de sănătate publică ar trebui să fie atente în mod special la posibilitatea ca MERS (gripa cămilelor) să se întoarcă de la Cupa Mondială”.

„Riscul de infecție pentru rezidenții din Marea Britanie este foarte scăzut, dar poate fi mai mare la cei cu expunere la factori de risc specifici din regiune – cum ar fi cămilele. MERS poate fi contractat din contactul apropiat cu cămile sau din consumul de produse de cămilă, de exemplu, lapte de cămilă nepasteurizat”, au mai spus reprezentanții HSA.

Gripa cămilei sau virusul MERS. Ce este MERS sau „gripa cămilei”

Așadar, identificată pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012, MERS este o boală respiratorie virală cauzată de un coronavirus. Este un virus zoonotic, ceea ce înseamnă că se transmite între animale și oameni. Este legat de cămilele cu o singură cocoașă (dromaderi).

Este bine de știut că, gripa cămilei este considerată a fi o rudă mai mortală a COVID-19, după ce aceasta a ucis până la o treime dintre cei care se infectează cu ea. Aproximativ 35% din cazurile raportate la OMS s-au soldat cu morți.

A fost numit recent de OMS ca fiind unul dintre virusurile care au potențialul de a declanșa o pandemie.

Gripa cămilei sau virusul MERS. Simptome MERS sau „gripa cămilei”

Așadar, simptomele tipice includ febră, tuse și dificultăți de respirație. Pneumonia este frecventă, dar pacienții cu MERS pot să nu dezvolte întotdeauna această afecțiune. Simptomele gastrointestinale, inclusiv diaree, au fost raportate și la pacienți, potrivit OMS.

Mai mult, boala severă poate provoca insuficiență respiratorie care necesită ventilație mecanică sau sprijin într-o unitate de terapie intensivă.

OMS spune că, persoanele în vârstă, persoanele cu sistem imunitar slăbit și cele cu boli cronice precum boli renale, cancer, boli pulmonare cronice, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare și diabet par să aibă un risc mai mare de a dezvolta forme severe.

În timp ce studiile au arătat că oamenii sunt infectați prin contact direct sau indirect cu cămile dromedare infectate, calea exactă de transmitere rămâne neclară.

Astfel, transmiterea de la om la om este posibilă și a avut loc preponderent în rândul persoanelor apropiate și în mediile medicale. În ultimul timp, nu au existat cazuri confirmate de gripă de cămilă în rândul fanilor care se întorc în Anglia.

Vezi și: Gripa de tip A (H1N1) la copii: cauze, simptome și tratament | Demamici.ro

Vezi și: Cum faci diferența între răceală, gripă și Covid? Simptomele pe care trebuie să le urmărești | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni