Greva nasterii: Oamenii refuza sa mai faca copii din cauza schimbarilor climatice | Demamici.ro

Schimbarile climatice modifica rapid mediul in care traim, dar cat de departe am fi dispusi sa mergem pentru a salva planeta?

Pentru Blythe Pepino, muzicianul britanic de 33 de ani, schimbarea climatica este o realitate. Temerile sale despre schimbarile climatice sunt atat de puternice incat a decis sa nu aiba copii biologici.

„Imi doresc foarte mult un copil,” a spus pentru CNN. „Imi iubesc partenerul si vreau sa-mi intemeiez o familie cu el, insa nu simt ca acesta este momentul prielnic pentru a face asta.”

Greva nasterii: Oamenii refuza sa mai faca copii

Pepino crede ca va exista un „Armaghedon ecologic” si asa a creat „BirthStrike” la sfarsitul anului 2018. BirthStrike este un grup de oameni care isi manifesta decizia de a nu avea copii din cauza schimbarilor climatice.

Pana acum, peste 330 de oameni i s-au alaturat, dintre care Pepino crede ca 80% sunt femei. Cei din BirthStrikers au decis ca nu pot sa aduca copii pe lume atata timp cat oamenii de stiinta prezic schimbari climatice care vor aduce mai multe incendii, mai multa seceta si lipsa de produse alimentare pentru milioane de oameni.

In 2018, ICPP a avertizat ca planeta mai are doar 11 ani ca sa previna schimbarile climatice catastrofale. „Te joci cu viata altcuiva,” a spus Cody Harrison, un barbat in varsta de 29 de ani care s-a alaturat grupului.

„Daca lucrurile nu merg cum trebuie, omul nu va avea o viata foarte buna. Cand schimbarile climatice se inrautatesc, multiplica alte lucruri. Sunt precum piesele de domino care cad,” a spus Lori Day, un alt membru al grupului BirthStrike.

BirthStrike este unul dintre numeroasele grupuri din intreaga lume care pun la indoiala etica de a avea copii intr-o lume care se incalzeste. „Conceivable Future”, o retea de femei din America, a fost infiintata in 2015 pentru a creste constientizarea cu privire la „amenintarea climatica”. Membrii acestui grup nu au decis daca sa aiba sau nu copii.

„Cifrele spun ca a inceput numaratoarea inversa,” a spus Josephine Ferorelli, co-fondatoarea grupului. „Ce fel de rau va provoca o lume mai fierbinte si mai dureroasa copilului meu? Nimeni nu are raspunsurile pentru asta”, a spus ea.

In luna martie, congresmanul american Alexandria Ocasio-Cortez a spus celor 3 milioane de urmaritori de pe Instagram că „există un consens stiintific conform caruia viata copiilor va fi foarte dificila… inca este ok sa ai copii?” Pe langa temerile legate de calitatea vietii pentru generatiile viitoare, unii BirthStrikers nu doresc sa aiba copii din cauza emisiilor suplimentare pe care copiii si descendentii lor le vor produce.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni