Știri externe

Gemeni speciali. Unul conceput natural, altul, prin fertilizare in vitro. Au fost născuți de aceeași mamă, dar s-au dezvoltat în utere diferite | Demamici.ro

Gemeni speciali. Unul conceput natural, altul, prin fertilizare in vitro. Sarcinile gemelare sunt speciale și unice, însă unele dintre ele pot fi considerate cu adevărat miraculoase.
Este și cazul unor gemeni din Australia care au fost născuți de aceeași mamă, însă dezvoltați în utere diferite.

Povestea de naștere a Madelinei Kaklikos, în vârstă de 24 de ani, din Melbourne, Australia, a ajuns și pe publicațiile internaționale.
Tânăra mămică și-a văzut cel mai mare vis devenit realitate după ce a trecut prin multe încercări pentru a reuși să rămână însărcinată.

Ea și soțul ei, Jon, au trăit, într-un final, bucuria de a fi părinți. Nu a unui copil, ci a două minuni, care au venit pe lume într-un mod miraculos și special.

Australianca a fost diagnosticată de medici cu sindromul ovarului polichistic, dar și cu uter didelf, o afecțiune congenitală rară, o anomalie a uterului, ce implică prezența a două utere independente.

Madeleine a fost sfătuită de medici să recurgă mai bine la fertilizare in vitro, pentru a evita riscurile.

Gemeni speciali. Unul conceput natural, altul, prin fertilizare in vitro. Au fost născuți de aceeași mamă, dar s-au dezvoltat în utere diferite

„În anul 2020 am fost diagnosticată cu uter didelf, o anomalie congenitală extrem de rară, ce implică existența a două utere. Am trecut prin mai multe teste, am încercat trei ani să rămân însărcinată și am fost pur și simplu șocată când am aflat de uterul didelf- nu auzisem niciodată despre așa ceva.

De asemenea, fiindcă fusesem diagnosticată cu sindromul ovarului polichistic la vârsta de 18 ani, știam că era dificil să rămân însărcinată.

Îngrijorați de faptul că uterul didelf ar fi avut și el impact asupra capacității mele de a avea un copil, medicii m-au sfătuit să recurg la fertilizarea in vitro.

La prima colectare de ovule, în 2021, au fost extrase 5 și au fost obținuți 2 embrioni. Aceștia au fost plasați în uterul meu mai accesibil, în partea dreaptă, însă procedura nu a dat rezultate.

Am continuat să încercăm, ajunsesem deja la a opta încercare, eram îngrozită crezând că nu vom reuși niciodată să avem un copil. A fost o perioadă foarte dificilă și mi-a fost greu să-mi păstrez speranța.”, a declarat ea pentru The Sun.

Gemeni speciali. Unul conceput natural, altul, prin fertilizare in vitro: „Veți avea gemeni. Însă unul dintre ei se află în cel de-al doilea uter”

După multe încercări, Madeleine și Jon au primit cu bucurie vestea că este însărcinată și că vor deveni părinți de gemeni.

Iar surprizele nu s-au oprit aici.
La controlul medical au aflat, cu stupoare, că unul dintre copii fusese conceput natural, iar celălalt, prin fertilizare in vitro, în intervale diferite de timp.

„În iunie 2022, medicul m-a sunat și m-a anunțat că eram însărcinată. Atunci eram alături de Jon, de părinții mei și de fratele meu, am început să strigăm de bucurie și am izbucnit cu toții în lacrimi în timp ce ne îmbrățișam.

La ecografia din săptămâna 10 de sarcină, am aflat că vom avea gemeni. După ce mi-a examinat uterul, obstetricianul a fost surprins. „Văd și un al doilea făt. Veți avea gemeni. Însă unul dintre ei se află în cel de-al doilea uter.”

Medicul i-a recomandat să renunțe la unul din bebeluși, fiind considerată o sarcină cu risc.

„Medicul ne-a explicat că era o șansă la 50 de milioane ca fiecare făt să se dezvolte în utere diferite. În același timp, ni s-a spus că gemenii fuseseră concepuți în moduri diferite, în intervale diferite- unul dintre ei cu ajutorul fertilizării in vitro, iar celălalt pe cale naturală.

Sarcina era de risc ridicat, așa că medicul mi-a zis că al doilea copil punea sarcina în pericol. Întrucât exista posibilitatea să pierd sarcina, am fost îndemnată să renunț la unul dintre gemeni.”

Gemeni speciali. Și-a ascultat instinctul de mamă și a păstrat ambii copii

În ciuda sfaturilor primite de la medici, Madeleine nu a putut să renunțe la una dintre minunile care se dezvolta în pântecul ei.
Așa că a decis să păstreze ambii copii și să meargă înainte cu speranță.

Gemeni speciali. În săptămâna 34 de sarcină, micuții Nate și Cole au venit pe lume prin cezariană și deși au avut nevoie de îngrijire specială după naștere, gemenii au fost externați, iar acum sunt perfect sănătoși.

„Chiar dacă eram îndurerați, eram convinși că gemenii noștri vor veni pe lume și nu am vrut să renunțăm la niciunul dintre ei.

Am avut o sarcină fără probleme. Întrucât eram permanent monitorizată, mă simțeam în siguranță.

Cu toate acestea, din pricina peretelui care îmi separa uterele și a cervixului blocat, nu am născut natural, iar medicii mi-au spus că nu știau cum va decurge cezariana și de câte incizii va fi nevoie pentru ca gemenii noștri să se nască.

În săptămâna 34 de sarcină, pe 20 februarie, mi s-a rupt apa și a trebuit să nasc prin cezariană. Eram foarte speriată, însă soțul meu, Jon, a fost tot timpul calm, iar medicii au reușit să-i aducă pe lume fără probleme pe gemenii noștri, Nate și Cole. Când i-am ținut pentru prima dată în brațe, inima îmi bătea cu putere.

Am avut ocazia să stăm cu ei pentru numai 10 minute, întrucât aveau nevoie de îngrijire specială, însă totul s-a întâmplat așa cum visasem. A fost greu să stau departe de ei- aș fi stat în salonul lor de la 6 dimineața la 9 seara.

A fost dificil pentru mine să plec acasă și să mă trezesc la fiecare două ore ca să îmi pompez laptele, dar știam că au parte de cea mai bună îngrijire. După 17 zile, au fost externați.

Nu a fost simplu să mă descurc cu gemeni nou-născuți, însă acum au 12 săptămâni și se simt bine…

Ne adorăm viața ca părinți ai gemenilor noștri miracol. Când vor fi suficient de mari pentru a înțelege, le vom spune cât sunt de speciali.”, a mai declarat fericita mămică.

Vezi și: O femeie cu două utere a rămas însărcinată în același timp în ambele și a născut la 22 de săptămâni de sarcină | Demamici.ro

Vezi și: Uterul didelf sau uterul dublu. Cum afectează sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

6 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni