Mămici și tătici celebri

Fiica cea mare a lui Bursucu, în stare gravă după ce s-a infectat cu virusul Epstein-Barr: „Transplant de inimă. Totul era afectat, inflamat în ea: plămânul, ficatul, rinichiul, inima!” | Demamici.ro

Fiica cea mare a lui Bursucu, în stare gravă după ce s-a infectat cu virusul Epstein-Barr. Îndrăgitul prezentator de televiziune Adrian Cristea, cunoscut publicului larg ca Bursucu, este un familist convins și își duce viața departe de lumina reflectoarelor și chiar și de București.

Bursucu și soția lui trăiesc împreună la Constanța, alături de cele două fete ale lor: Alessia, fiica adolescentă din relația anterioară a soției sale și Anais, micuța pe care o au împreună. Iar un

Recent, Bursucu a vorbit despre un moment critic din familia lor, petrecut în urmă cu trei ani. Alessia, fiica lor cea mare, a trăit un episod la începutul pandemiei care avea să tulbure întreaga familie.

Avea 16 ani la acea vreme, iar câteva simptome aparent banale s-au transformat în ceva de proporții. Adolescenta le-a spus părinților că nu se simte bine, că are dureri de stomac.
Inițial, nici Bursucu și nici mama Alessiei, Andreea, nu s-au îngrijorat prea tare, așa că la recomandarea unor prieteni medici i-au oferit niște pastile pentru stomac. Durerea a trecut temporar și a revenit apoi în forță.

Bursucu a povestit recent pentru prima dată acest episod, invitat fiind la podcastul bunei sale prietene Teo Trandafir.

Fiica cea mare a lui Bursucu, în stare gravă după ce s-a infectat cu virusul Epstein-Barr: „I-a crescut pulsul undeva la 200, iar în acel moment medicii au intrat în panică”

Prezentatorul TV și soția lui au decis în cele din urmă să se prezinte la spital. Acela a fost momentul în care aveau să se confrunte cu o situație dificilă.

„Eram la București și i-am spus Andreei să meargă la spital să îi facă o analiză, o ecografie, să vedem ce este. Cert este că a ajuns la spital, medicii au încercat să-i facă o ecografie și au spus că are apă la plămâni, asta se vedea la ecografie.

După, au mutat-o dintr-o cameră în alta și au pregătit-o de un CT, să vadă exact câtă apă la plămâni are și despre ce este vorba. I-a crescut pulsul foarte mult, undeva la 200, iar în acel moment medicii au intrat în panică. Era o clinică privată. Au spus că nu pot să intervină și că trebuie să o mute rapid la Spitalul Județean Constanța.

Acolo ne-au spus că e predispusă la infarct. Au spus că nu e apă la plămâni, ci că e ficatul, apoi că nu e ficatul, ci că e inima. Ne-au spus că trei sferturi din inimă e inflamată și că e nasol. A stat o zi și o noapte la terapie intensivă”, a mărturisit Bursucu, la „Gând la gând cu Teo”.

Fiica cea mare a lui Bursucu a trecut prin clipe crunte în urmă cu trei ani: „Se numește transplant de inimă. Și acum îmi dau lacrimile”

Starea adolescentei se degrada de la o zi la alta, iar Bursucu a apelat la toate cunoștințele din domeniu pe care le avea, în căutarea unor răspunsuri salvatoare.

„Cei de la spitalul din Constanța, pentru că există o anumită procedură ca tu să pleci dintr-un spital în altul, pe urgență, cu ambulatoriu, să te aștepte la camera de gardă, trebuie să se pună un diagnostic cu care să primești toate lucrurile astea. Diagnosticul de la Constanța a fost transplant de inimă, doar că nouă nu ne-a spus nimeni că ei pun acest diagnostic să ne ajute. Atât a scris doamna doctor în termeni medicali.

Eu, neștiind, ce înseamna, am luat și eu acel diagnostic pe care mi l-a spus soția și am dat un telefon unui amic, unul dintre cei mai buni cardiologi din România.

Eram într-o pauză de publicitate și i-am spus, iar el mi-a zis Bursucule, stai jos?. I-am zis că nu și mi-a spus să mă așez, iar eu l-am întrebat de ce și a insistat să mă așez puțin. M-am așezat și mi-a zis ăsta e un diagnostic pe care îl pune un rezident, deci șansele să fie greșit sunt unul la o mie, să nu zic milion. Se numește transplant de inimă. Și acum îmi dau lacrimile și mi s-a zbârlit părul pe mine.”

Adolescenta avea „boala sărutului” sau virusul Epstein-Barr

După zile de calvar, ultimul diagnostic al fetei, dar și cel final, avea să-i liniștească pe părinți.
Alessia contactase virusul Epstein-Barr, iar simptonele au devenit ușor de confundat cu alte afecțiuni mai grave.

„Au existat două zile de investigații. Totul era afectat și inflamat în ea: plămânul, ficatul, rinichiul, inima! Căutau să vadă care e problema de fapt.
M-a sunat doamna doctor și mi-a spus că a găsit și m-a întrebat: Fata are 16 ani. S-a sărutat vreodată?…

Avea Epstein-Barr, virusul sărutului! Cică face ravagii.

L-am sunat după pe domnul doctor Adrian Marinescu, care mi-a spus să stau relaxat, că e un virus și își revine”, a mai spus Bursucu în cadrul podcastului.

Bursucu a decis să se căsătorească cu partenera lui, după acest episod.

Episodul cutremurător trăit prin spitale, la internarea Alessiei, l-a făcut pe prezentator să facă pasul cel mare și să se căsătorească cu femeia care îi este aproape de mai bine de 10 ani.
În momentul restricțiilor din spitale, pe fondul pandemiei, Bursucu s-a simțit dezarmat în clipa în care a vrut să-și vadă fiica.

„Legătura este simplă. În momentul în care am ajuns la spital, mai ales că eram în perioadă de Covid, chiar era în primul an de Covid, nimeni nu m-a băgat pe mine în seamă.

Tu fiind cine?

Păi sunt tatăl ei.

Unde? Actul!

Sunt soțul doamnei.

Unde?

Păi nu, că suntem împreună…

Unde doriți să intrați în spital?

Aș dori să intru la soția mea.

Unde doriți să intrați în spital? La dumneavoastră scrie Cristea, la doamna Șerban. Nu păreți a fi căsătoriți. Deci intră mama. Dumneavoastră nu aveți nicio calitate. Stați la ușă.

Și în momentul în care m-am lovit de asta, am spus: ok, dacă asta trebuie făcut pentru siguranța familiei, o facem și pe asta. Deci nu poți să faci absolut nimic dacă nu ai nicio calitate. Absolut nimic, nu exiști, pur și simplu. Ești iubitul, nu te ia nimeni în seamă când ai o problemă.”

Băiețelul Octaviei Geamănu a fost și el diagnosticat cu „boala sărutului”

Tot în perioada pandemiei,  Octavia Geamănu și soțul ei, Marian Ionescu, au trecut prin clipe dificile cu băiețelul lor, care avea la acea vreme vârsta de 4 ani.

Micuțul Andrei a fost diagnosticat de medici cu mononucleoză, denumită în popor și „boala sărutului”. Băiatul a petrecut chiar și 4 zile în spital din cauza acestei afecțiuni, care se poate dovedi extrem de gravă dacă nu este tratată la timp. Prezentatoarea TV a tras un semnal de alarmă în rândul părinților, pe care i-a îndemnat să fie atenție la simptomele copilului și să acționeze imediat în acest sens.

„Nu știm de unde a luat-o. Nu am aflat că vreo persoană dintre cele cu care s-a întâlnit ar fi făcut-o, deci e mister total. A debutat cu nas înfundat. Trei zile, soft. Nimic altceva. În a patra zi febra 37,5. Normal că primul lucru a fost să îi fac testul Covid care a ieșit negativ.

În ziua cu febră i se umflaseră puțin și amigdalele și îi simțeam în respirație un miros ciudat. La două zile după începerea tratamentului, la somnul de prânz, m-am speriat îngrozitor pentru că nu respira bine. Aveam impresia că se sufocă. L-am trezit și am venit la spitalul Grigore Alexandrescu. Pentru prima dată în viață (…) S-au văzut la ecograf splina și ficatul mărite, iar medicul ORL-ist a constatat și-o otită medie, polipi mega inflamați. S-a schimbat puțin tratamentul și am început să îi dau seara antibiotic, acasă. Nu necesita internare” – a povestit la acel moment Octavia Geamănu.

Vezi și: „Boala sărutului” (mononucleoza), la copii. Ce e important să știi despre ea | Demamici.ro

Vezi si: Ce trebuie sa stii despre cele mai frecvente boli ale copilariei: rujeola, varsat de vant, tuse magareasca si alte boli transmisibile | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

22 de ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

23 de ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni