Povești de mămici

Fetita, paralizata din cauza greselilor medicilor unei clinici private din Capitala. Ce s-a intamplat la nastere | Demamici.ro

Un cuplu aduce acuzatii grave clinicii private Medlife. Parintii sustin ca fetita lor a ramas paralizata din cauza greselilor facute de echipa medicala a spitalului privat din Capitala.

Asta sustine un cuplu a carui copil a paralizat imediat dupa nastere. In timpul sarcinii, analizele aratau ca totul este ok, insa medicii nu si-au dat seama ca bebelusul era strangulat de cordonul ombilical.

Parintii acuza medicii de malpraxis, iar Directia de Sanatate publica a confimat ca acestia sunt indreptatiti sa aduca aceste acuze.

„Categoric cred că extragerea fătului (…) prin operaţie cezariană ar fi dus la rezultate mult mai bune. În această cauză sunt întrunite condiţiile unui malpraxis.” – se arata in raportul Directiei de Sanatate Publica.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti sustine ca in acest caz sunt vinovate 6 cadre medicale de la spitalul privat Medlife, printre care si medicul care a urmarit sarcina, Natalia Caisin. Obstetricianul a fost demis de la Medlife, insa continua sa lucreze in alte clinici private din Bucuresti.

Investigatiile s-au facut la un ecograf cu monitorul defect

In acest caz s-a lansat o investigatie si s-a descoperit cu stupoare ca ultimele investigatii ale gravidei au fost facute la un ecograf cu monitorul defect, care nu afisa intreaga imagine.

„Eu nu pot să nu mă întreb zi de zi ce copil ar fi fost baby. Eu mi-am dorit ca să fiu mamă de tânăra ca să mă dau și eu pe tobogan cu ea, să-i fac hăinuțe la păpuși. Nici măcar cu jucăriile nu se joacă, ea nu prinde jucării. Vă dați seamă ce chin,” a spus mama copilului.

Din nefericire, camera roz a copilului a devenit salon de terapie intensiva. Tragedia s-a intamplat in ultima luna de sarcina, fara ca parintii sa stie ceva.

In a noua luna de sarcina, fatul s-a rasucit iar cordonul ombilical a inceput sa il sugrume. La nastere, copilul nu respira.

„Eu tremuram și eram conștientă și când au scos-o pe fetiță, m-au întrebat numele și nu m-au auzit și le-am dictat pe litere. În timpul ăsta fetița nu zicea nimic, dar când am zis Reyna au început să râdă.

Au avut timp să râdă, dar echipa de neonatologie nu era acolo. După câteva minute bune, dacă eu am văzut că fata nu plânge, am început să mă agit și abia atunci au început să strige după doctori”.

Abia dupa 25 de minute de resuscitare copilul a inceput sa respire, iar medicii si-au recunoscut vina, mutand copilul la o maternitate de stat.

„Te transferă acolo unde nu ai fi vrut să ajungi niciodată, că d-aia te-ai dus la privat. În cadrul Polizu a fost consemnat cazul fetiței ca fiind unul de gravitate maximă.

În cadrul declarației făcute de doctorul curant s-a făcut referire la faptul că situația fetiței noastre a reprezentat pentru maternitate una dintre cele mai grave cazuri din istoria maternității.

Pe 20 am făcut ecografie ca să vedem că e totul bine. Ea m-a asigurat că să stau liniștită. Pe 26 am sunat-o pe doctorita ca să-i zicem că vrem cezariana că mie îmi era rău, amețeam și nu înțelegeam.

Ea a zis să mergem pe 27 la dânsa și am făcut ecografia și m-a asigurat că e ok. Pe 29 am fost iar și mi-a zis că e totul bine și gata mergem acasă”.

Insa cu cateva zile inainte de nastere, Elena s-a intors la spital pentru ca se simtea rau. Abia din investigatia Directiei de Sanatate Publica s-a dezvaluit de ce medicii nu au observat ca fatul era sugrumat de cordonul ombilical.

„Ecograful era stricat. După cum ați citit, ecograful prezenta o eroare pe două treimi din suprafața ecranului. În aceste condiții nu avea cum să vadă.

Conform procedurii interne, aceste ecografe aparţin policlinicii, iar accesul la acestea în timpul gărzii este interzis (Declaratia Mihaelei Florentina Bruno, medicul de garda)”.

Clinica si-a exprimat regretul pentru tragedia suferita, insa a contestat decizia de malpraxis. S-a oferit, in schimb, sa plateasca orice tratament care i s-ar fi recomandat fetitei paralizate.

„Aşteptăm ca autorităţile medicale şi legale competente să se pronunţe. (…) Ne vom asuma orice responsabilitate ce ar putea decurge din acest caz”.

Reportajul VIDEO aici!

Sursa: digi24

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni