Fetita mea e mai vulnerabila la COVID-19. Iata ce vreau sa stii | Demamici.ro

Fetita mea e mai vulnerabila la COVID-19. Iata ce vreau sa stii. Poveste de mama.

Imi este teama, recunosc. In contextul pandemiei cu care ne confruntam, aud multa lume in jurul meu care mi spune: „Nu trai cu teama”. Si inteleg, incearca sa ma incurajeze. Asa ca dau din cap, convinsa fiind de faptul ca toti cei care imi dau astfel de sfaturi nu au trait niciodata groaza de a-si vedea copilul conectat la aparate, pentru a fi tinut in viata.

Pe de-o parte, au dreptate. Frica ne tine departe de viata, departe de tot ce e frumos. Dar pentru multe mame, asemenea mie, care cresc copii cu probleme grave cu imunitatea, cred ca putina frica ne ajuta sa ne tinem copiii mult mai bine protejati.

Pentru un copil cu imunitatea compromisa, o raceala nu este o simpla raceala. Un virus respirator nu este doar un virus. Sunt mereu precauta cu tot ceea ce il inconjoara.
Odata, am plecat de la un loc de joaca dupa ce am aflat ca unul dintre copiii de acolo inca nu implinise 24 de ore de cand scapase de feba.

Stiu ce o sa spuneti: „Nu poti sa iti cresti copilul intr-un balon”. Si nu, nu incerc sa fac asta. Dar iau extra masuri pentru a-mi tine copilul in siguranta.

Vezi si: Baietelul de 5 luni, din Suceava, diagnosticat cu COVID-19. Mama, lacrimi de durere si furie VIDEO | Demamici.ro

Fetita mea e mai vulnerabila la COVID-19. „Doar cei vulnerabili risca sa se imbolnaveasca”

Stim despre COVID-19 ca afecteaza in mare parte batranii, persoanele cu probleme de sanatate preexistente. Despre copii, am auzit ca prezinta risc cei cu probleme imunitare. Astfel, doar cei vulnerabili au risc de imbolnavire.
Insa ce te faci cand pentru tine acel „doar” reprezinta totul? Cand tot ce iubesti tu mai mult pe lumea aceasta, copilul tau, devine tinta principala in fata coronavirusului.

Si atunci incep intrebarile:
Ce-o sa se intample cu spitalele atunci cand nu vor mai avea loc si pentru copilul tau?

Ce faci daca copilul tau e bolnav, chiar si fara legatura cu coronavirus, insa din cauza pandemiei, medicii nu se vor putea ocupa de el?

Ce-o sa se intample daca eu sau sotul meu luam virusul?

Cum imi voi proteja copilul?

Nimic nu te poate pregati pentru momentul in care esti nevoit sa iti vezi copilul conectat la aparate.

Toate tuburile, firele, tiuitul aparatelor care iti tin copilul in viata… e ceva ce nu vei uita vreodata.

Fetita mea avea 3 ani anul trecut, atunci cand a dezvoltat o pneumonie virala cauzata de un virus respirator. Plamanii ei micuti si fragili au fost atacati imediat de virus, iar starea ei s-a inrautatit.

In scurt timp, tot ceea ce o mai tinea in viata era un aparat cu ventilatie oscilatorie, mai puternic decat unul obisnuit.

Eu si sotul meu suntem familiarizati cu tot ceea ce inseamna situatii de urgenta pentru salvarea unei vieti, si tot ce se intampla la Terapie Intensiva.

Si tocmai pentru ca stim cum e acolo intr-o zi cand nu este pericol de pandemie, ne ingrozim cand ne imaginam situatia prezenta.

Acum ca stim cu totii ca autoizolarea este singura modalitatea prin care ii putem salva pe cei din jur, sper sa va ganditi de doua ori inainte de a iesi din casa.

Sa fii afara a devenit un gest egoist. Orice se poate afla in pericol, chiar si o mama, ca mine, care se teme sa nu contracteze virusul pentru a nu-i face rau copilului ei.”

Vezi si: Fetita de 2 luni, conectata la ventilator, dupa ce a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână