Fetita chinuita de febra, trimisa acasa de medici! Micuta s-a prabusit la 2 minute dupa iesirea din spital VIDEO | Demamici.ro

Fetita chinuita de febra, trimisa acasa de medici. Neglijenta ucide mai degraba decat boala, striga parintii disperati ai unui copil care a intrat in convulsii la nici 2 minute dupa ce a fost lasat sa plece din Spitalul de Pediatrie din Horezu.

Acolo, medicul ar fi consultat-o pe fetita in bataie de joc si din cauza febrei mari, s-a prabusit chiar in farmacia in care parintii intrasera sa-i ia pastile. Momentele cumplite in care parintii incearca sa-si salveze copilul au fost surprinse pe camerele de supraveghere.

In imaginile surprinse de camera mama copilei asteapta in farmacie, cu reteta in mana. Odata la 2 secunde priveste spre copil, semn ca e ingrijorata.

Temerea mamei se adevereste cand fetita da semne ca nu mai poate sta in picioare si cade in spasme. Farmacista si cealalta clienta reactioneaza in timp ce mama incearca din raaputeri sa-si salveze copila. Ajutata de celelalte femei o dezbraca si apoi fuge cu ea in brate afara din farmacie.

„Nu misca, era pur si simplu inconstienta, un om mort”, a declarat Gabriel Dumitrescu, tatal fetitei.

Fetita chinuita de febra, trimisa acasa de medici. Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

Cu doar cateva minute inainte, fetita era in grija unui medic din ambulatoriul Spitalului de Pediatrie din Horezu unde parintii au adus-o cu simptomele unei viroze puternice. Desi ar fi avut nevoie de tratament imediat, a fost consultata in bataie de joc, sustine tatal.

„I-am spus ca a facut temperatura. Nu i-a masurat temperatura, nu nimic. S-a uitat in gat, a prescris niste medicamente si i-a spus (n.r. – sotiei) sa se duca acasa cu fetita, ca fetita este bine si nu se poate intampla nimic”, a adaugat tatal pentru Stirile Kanal D.

Fata mai trecuse prin convulsii febrile in urma cu un an, iar medicul stia, insa n-a tinut cont de istoricul medical al micutei. Parintii sustin ca dupa consultatia in graba le-a inmanat reteta pe care a scris denumirea unor medicamente si le-a spus pe ton relaxat sa-si trateze copilul acasa.

Calvarul parintilor nu s-a terminat nici dupa ce au ajuns pentru a doua oara cu fata in brate in Camera de Urgenta a spitalului. Acolo au gasit ajutor doar la asistente, insa si acela insotit de reprosuri. Pe motiv ca nu au brancardieri au refuzat sa transfere copilul la etajul 4, unde sunt saloanele.

Fetita chinuita de febra, trimisa acasa de medici

„Doamnele asistente, ca nu am vazut niciun doctor la Camera de Garda, mi-au spus dupa 45 de minute sa-mi iau fetita in brate s-o duc sus, la etajul 4, pe salon, la pediatrie. Am zis ca nu sunt in stare sa fac lucrul asta. Au inceput sa tipe, sa zbiere ca ei nu au brancardieri sa duca, ca trebuie sa duce noi”, a adaugat tatal.

Desi intamplarea a declansat la scurt timp o ancheta, managerul spitalului a fost mai preocupat sa alunge jurnalistii din curtea spitalului decat sa ofere explicatii pentru situatia care a starnit revolta.

Revoltati de felul in care fetita lor a fost tratata, parintii se gandesc sa depuna plangere la Colegiul Medicilor.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână