Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma in contextul in care italienii le-au permis parintilor sa-si scoata copiii afara | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma in contextul in care italienii le-au permis parintilor sa-si scoata copiii afara. In Italia, varful epidemiei a fost atins, iar numarul infectatilor raportati zilnic a inceput sa scada. In aceste conditii, Ministrul de Interne din peninsula a emis o circulara care prevede ca parintii au dreptul sa-si scoata copiii la plimbari in jurul locuintei.

Copiii pot iesi la plimbari scurte, in jurul locuintei, insotiti de un parinte. Parintele poate insoti mai multi copii, daca acestia sunt din aceeasi familie, se arata in documentul Ministrului de Interne.

Circulara a fost intens criticata de guvernatorii din Lombardia si Campania care au catalogat-o drept un act iresponsabil.

Dr. Mihai Craiu considera ca masura luata in Italia este una iresponsabila, aducand ca argument parerile expertilor, publicate intr-un articol pe „The Pediatric Infectious Disease Journal”.

Vezi si: Lupta unei mame cu sistemul medical din Romania: „Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina!” | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma in contextul in care italienii le-au permis parintilor sa-si scoata copiii afara. Dr. Mihai Craiu: „Nu mergem in spatii de joaca comune!”

Dragi părinți, după ce veți parcurge acest articol, este posibil să recunoasteti că ați avut ideea că o plimbare până in parc, sau în jurul cartierului, ar fi binevenită, acum, când este din nou vreme însorită.

Răspunsul experților este unul foarte clar – pentru moment nu mergem cu copiii în parc, la leagăne sau in alte zone comune cu alti copii. 

De ce? Pentru că nu este clar câtă vreme înainte de apariția simptomelor de boală COVID-19 este contagios un copil infectat! Poate să pară perfect normal un copil infectat cu SARS-CoV-2 și să transmită boala și altor copii în tot acest timp cât este aparent sănătos.

MESAJ DE LUAT ACASA – cu un copil mic ieșim pe balcon, sau la geam, sau în curte, daca stam singuri la casă. NU MERGEM în spatii de joacă comune!

Vezi si: Un bebelus de cateva saptamani a murit dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus | Demamici.ro

Cat timp rezista noul coronavirus pe diverse suprafete?

❗ După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem șterge bine cu substanțe obișnuite de curățat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou.

💡 Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.

Infomațiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni