Doi bebelusi, infectati cu o bacterie periculoasa VIDEO | Demamici.ro

Doi bebelusi, infectati cu o bacterie periculoasa. Alerta in Vaslui, la Spitalul Judetean de Urgenta! Doi bebelusi, nascuti prematur, au fost contaminati cu o bacterie, care le-a pus viata in pericol.

Gemenii acuzau simptome de intoleranta digestiva si varsaturi. Medicii i-au izolat pe micuti si au luat masuri de dezinfectie.

„M-am speriat, da, va dati seama. Ele sunt si… o mana de om, va dati seama, sunt mici, sunt foarte mici si cand le vedeam…” a spus Gabriela Caprariu pentru Stirile Kanal D.

Gabriela Caprariu, mama de gemene nascute prematur, a tras o sperietura teribila. Nou-nascutii au fost infestati cu o bacterie care le punea viata in pericol.

„Au prezentat simptome specifice enterocolitei, cu varsaturi, intoleranta la hrana materna si asa mai departe. Li s-au recoltat probe, au fost lucrate la laborator, identificandu-se klebsiella la ambii nou-nascuti,” a spus Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean Vaslui.

Doi bebelusi, infectati cu o bacterie periculoasa

Specialistii au luat probe si de la personalul medical si de la mamici pentru a vedea daca este vorba despre o infectie intraspitaliceasca sau daca bacteria provine de la o persoana.

„Asteptam rezultatele de laborator cu privire la testele de autocontrol, adica testele recoltate din toate incintele din sectia de neonatologie,” a incheiat Ana Rinder.

Cei doi bebelusi au trecut, din fericire, cu bine peste pericol, si incep sa-si revina.

„Fetele sunt bine acum, sunt stabile. Eu mi-am pus toata increderea in domnii doctori. Deocamdata asteptam doar sa fim 100% siguri,” a mai spus mama gemenelor.

Si Directia de Sanatate Publica Vaslui s-a autosesizat: „O echipa de inspectori se afla in unitatea sanitara, investigand acest caz si prelevand, de asemenea, probe pentru identificarea agentului patogen,” a spus Mihaela Vad, director DSP Vaslui.

Rezultatele probelor vor arata daca a fost vorba despre o infectie nosocomiala.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni