Denisa, eleva premianta din Botosani care nu a avut niciodata un bec aprins in casa | Demamici.ro

Denisa, eleva premianta care nu a avut niciodata un bec aprins in casa. Denisa si Ancuta merg cu drag la scoala si la gradinita, in ciuda dificultatilor de acasa. Parintii incearca sa le faca viata mai usoara copilelor, insa lipsurile cu care se confrunta sunt foarte mari.

Casa in care locuiesc au mostenit-o de la o bunica, insa nu pot dovedi acest lucru intrucat actele de proprietate au ars in timpul unui incendiu, in urma cu 15 ani, relateaza stirileprotv.ro.

Liliana Gherasim, mama fetiţelor: A fost casa acoperită cu stuf, a sărit o scânteie şi s-a aprins.
Reporter: După aia aţi fost nevoită să o reconstruiţi?
Liliana Gherasim: Da, ca să avem unde să stăm.

Din acest motiv, casa nu a putut fi racordata la curent electric. Fetele isi fac temele la lumina veiozei cu baterii. Chiar daca ar avea acte, familia tot nu si-ar permite costul de 10.000 de lei ca sa poata racorda casa la reteaua de inalta tensiune.

Cu toate ca nu a avut niciodata un bec aprins in casa, Denisa este premianta. Fetita de 11 ani merge cu drag la scoala si are numai calificative de foarte bine. Cand o apuca noaptea si mai are teme de facut, Denisa scrie la lumina unei veioze cu baterii.

La 5 ani, Ancuta nu are acasa carti de colorat. Parintii nu-si permit sa cumpere materiale educative. Fetitei ii place foarte mult sa coloreze si merge cu drag la gradinita, acolo unde face activitatile pe care acasa nu are cum sa le faca.

Ambele copile isi doresc foarte mult sa aiba lumina, iar daca aceasta probleme s-ar rezolva, surorile si-ar dori din tot sufletul sa aiba un televizor si un calculator. Lucrurile care pentru multi sunt o normalitate si o banalitate, pentru cele doua surori din Botosani sunt doar un vis, cel putin deocamdata.

Vezi si: La 9 ani Roxana vrea sa devina medic, dar merge flamanda la scoala: „Un piure cu carne si salata mi-ar placea!” | Demamici.ro

Denisa, eleva premianta care nu a avut niciodata un bec aprins in casa

Impresionati de situatia familiei, reprezentantii unui ONG incearca sa ajute familia sa obtina actele de proprietate necesare pentru racordarea casei la energie electrica. In plus, asociatia si-a propus sa plateasca o parte din cei 10.000 de lei necesari lucrarilor de racordare a casei la reteaua de electricitate.

Daniel Câșlariu, reprezentant ONG: „Am reuşit să le iau un aragaz şi o butelie. Mi-aş fi dorit să le iau şi o maşină de spălat, un televizor dar, din cauza faptului că nu au electricitate, este foarte greu. M-a impresionat faptul că fetele sunt foarte cuminţi. Fata cea mare este chiar premiantă.”

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână