Știri interne

David Popovici a împlinit 18 ani. Copilul fenomen al natației a fost dus de părinți la bazin la vârsta de 4 ani, din cauza scoliozei | Demamici.ro

David Popovici a împlinit 18 ani. David Popovici a împlinit 18 ani. Copilul fenomen al natației a fost dus de părinți la bazin la vârsta de 4 ani, din cauza scoliozei. Liceeanul de clasa a XII-a de la Colegiul George Coșbuc din Capitală a devenit în decursul ultimelor luni unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea natației, grație performanțelor sale uluitoare.

David Popovici a împlinit joi, 15 septembrie, vârsta de 18 ani. Sportivul a pășit într-o nouă etapă din viața lui, însă nu oricum, ci cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur. David Popovici deține recordul mondial la 100 metri liber, după ce și-a doborât orice adversar.

Pentru lumea natației, David Popovici s-a transformat într-un adevărat fenomen anul acesta, mai ales că toate performanțele înregistrate s-au întâmplat în decursul a doar două luni.

Joi, 15 septembrie, de ziua lui de naștere, David Popovici a fost ovaționat și pe rețelele de socializare. El a primit un mesaj special din partea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

„S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici – un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial – atinge azi vârsta majoratului.

Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David!

Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!” – FRNPM, pe Facebook.

Pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne din România a transmis, de asemenea, o urare pentru tânărul campion.

David Popovici a împlinit 18 ani. Copilul fenomen al natației a fost dus de părinți la bazin la vârsta de 4 ani, din cauza scoliozei

David Popovici s-a născut în București și a luat contactul cu apa la vârsta de 4 ani, atunci când părinții l-au înscris la înot, la bazinul „Lia Manoliu”. Un medic ortoped i-a recomandat înotul pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient.

Câțiva ani mai târziu, la vârsta de 9 ani, David începuse deja să se antreneze la Aqua team București, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot, potrivit news.ro.

Peste doar 8 ani, Popovici avea să facă performanță alături de antrenorul său și să stârnească vâlvă în lumea sportului, la nivel mondial.
El a reușit să atragă atenția tuturor în special după ce și-a adjudecat recordul mondial la 100 de metri liber, dar și după câștigarea a 11 medalii de aur. Toate, în același an, la vârsta de doar 17 ani.

Astfel, David Popovici a devenit campion european și mondial atât la juniori, cât și la seniori, la probele de 100 și 200 de metri liber.

Chiar și marile publicații internaționale precum „Marca”, „The Guardian”, „L’Equipe” și „Gazzetta dello Sport”, l-au aclamat pe sportivul român. Mai mult, Cotidianul Gazzetta dello Sport l-a numit chiar „Baby fenomeno”, după ultimele performanțe, potrivit europafm.ro.

Pentru a-i marca majoratul, clubul CS Dinamo, de care aparține și campionul, a anunțat că David Popovici va fi sărbătorit alături de mii de suporteri, la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă.

Vezi și: Copiii geniali ai României, campioni mondiali la robotică. Au detronat fără probleme echipele rușilor și ale canadienilor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni