Tu - mamă și femeie

Dacă aș putea m-aș întoarce în momentul în care am devenit mamă și mi-aș spune: „Vei avea din nou timp pentru tine, însă vei simți că-ți lipsește o bucată din inimă!” | Demamici.ro

Dacă aș putea m-aș întoarce în momentul în care am devenit mamă și mi-aș spune: „Vei avea din nou timp pentru tine, însă vei simți că-ți lipsește o bucată din inimă!” O scrisoare emoționantă de la o mamă care ar vrea să dea timpul înapoi pentru a-și da sieși aceste sfaturi. De la mămica experimentată la mămica panicată, sensibilă și fragilă aflată la început de drum:

Dacă aș putea m-aș întoarce în momentul în care am devenit mamă și mi-aș spune:

„Dacă aș putea m-aș întoarce în timp și i-aș spune că într-o zi se va uita în urmă și că toată ceața se va fi risipit. I-aș spune că trebuie să realizeze cât de magice sunt momentele pe care le trăiește.

E acel tip de magie cu care te întâlnești rareori în viață. E multă frumusețe în gustul dulce-amărui al maternității. I-aș spune că îi va fi dor de nopțile pierdute. Și le va aminti așa cum au fost: pline de durere, oboseală, însă colorate în nostalgia mirosului de bebeluș.

I-aș spune că va învăța mai multe cu fiecare lacrimă pe care o va vărsa. I-aș spune că va avea din nou timp numai pentru ea, însă va simți că o parte din inima ei este într-un alt colțișor de lume.

Mă va întreba poate dacă va simți asta mereu. I-aș spune că nu-i pot răspunde încă. I-aș spune că va închide ochii, soarele va răsări, însă între aceste momente se va simți singură în compania stelelor. I-aș spune că fiecare stea de pe cer reprezintă o mamă care simte lipsa copilului ei așa că nu trebuie să să se simtă niciodată singură.

Vezi si: Catre fiica mea: „Esti viata si lumea mea toata!” | Demamici.ro

I-aș spune că nu trebuie să fie mama perfectă. I-aș spune că are puterea să mute munții pentru copilul ei. I-aș spune că totul devine mai ușor cu timpul, însă pentru fiecare etapă există un sfârșit.

Cel mai greu este că realizezi că o perioadă s-a încheiat abia după ce a trecut. Îți dai seama prea târziu că aceea a fost ziua când micuța ta a stâlcit pentru ultima dată un cuvânt. Nu apuci să-ți iei rămas-bun de la acea etapă pentru că timpul trece și trece repede…

Aș încerca să descriu puterea iubirii infinite pe care o va simți, cum o va consuma, cum o va speria și ce alinare îi va aduce… I-aș spune multe, însă sunt convinsă că dacă m-aș întoarce în timp și i le-aș spune, tot le-ar uita.

Mai importante decât cuvintele sunt sentimentele. Așa că i-aș spune să gândească mai puțin și să trăiască la maximum fiecare moment. Iubirea de mamă se descoperă și crește de la secundă la secundă… ”

Vezi si: Tine-ti copilasul la piept, cand toti iti spun sa nu-l mai alinti atat! | Demamici.ro

Vezi si: I-am dat viata fiicei mele, dar de fapt ea mi-a daruit mie VIATA | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni