Cum sa-ti faci bebelusul sa doarma toata noaptea? Trucuri pe care trebuie sa le incerci

Un bebelus odihnit e un bebelus fericit, iar o mama odihnita se poate ocupa si mai bine de puiutul ei. Fiecare copil e diferit si nu exista o reteta perfecta sau o magie pe care o poti face pentru ca micutul tau sa doarma ore in sir. Exista totusi cateva reguli pe care daca le respecti exista o probabilitate mai mare ca bebelusul sa doarma mai multe ore legate. Vorbim aici despre crearea unei rutine de somn.

  •  Baita – ar trebui facuta in fiecare seara cam la aceeasi ora. Obiceiul imbaierii va linisti micutul, ii va mai consuma din energie si va fi perceput ca un semnal ca se apropie ora de culcare. Daca preferati sa spalati copilul in timpul zilei, puteti inlocui rutina de imbaiere cu un alt obicei care sa-i transmita copilului semnalul ca se apropie ora de somn. Spre exemplu ii puteti citi o poveste.

 

  • Redu lumina – daca pe timpul zilei iti culci micutul cu lumina naturala in camera si cu zgomot de fundal, in timpul noptii e de preferat intunericul si linistea. Copilul va asocia reducerea luminii cu perioada de somn si va adormi mult mai repede

 

  • Evita sa vorbesti cu copilul cand il hranesti noaptea – noaptea e pentru somn. Ii poti transmite mesajul acesta copilasului tau daca nu ii vorbesti si nu il stimulezi in timpul meselor din noapte. Patrarea linistii il va ajuta sa adoarma la loc mai usor.

 

  • Incearca sa respecti ora de culcare – copilul trebuie obisnuit, pe cat posibil, cu un program, astfel incat in momentul in care se apropie ora la care il culci de obicei sa i se faca somn si sa adoarma mult mai repede.

 

Invata semnele de somn ale copilului tau – Fiecare copil este diferit. Majoritatea devin iritati sau plang cand sunt obositi, pe cand altii se freaca la ochi, se trag de urechi sau se uita in gol.

Ce trebuie sa eviti

Daca iti alaptezi micutul, evita bauturile care contin cofeina dupa masa de pranz. Acest lucru te va ajuta si pe tine si pe bebelus sa dormiti mai bine.

Citeste si:

REGRESIA SOMNULUI IN PRIMUL AN DE VIATA AL BEBELUSULUI! CUM SE MANIFESTA SI CE E DE FACUT

7 LUCRURI PE CARE NU AR TREBUI SA LE FACI DACA BEBELUSUL NU TE-A LASAT SA DORMI O NOAPTE INTREAGA

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni