Recomandări

Cum îmbrăcăm bebelușul primăvara? Cum ne dăm seama dacă copilului îi este prea cald sau prea frig (P) | Demamici.ro

Cum îmbrăcăm bebelușul primăvara? Cum ne dăm seama dacă copilului îi este prea cald sau prea frig? Primăvara este cu siguranță unul dintre cele mai spectaculoase anotimpuri pentru modul în care reușește să aducă prospețimea și viața în prim plan. Soarele apare din ce în ce mai des pe cer, copacii înfloresc, vântul adie cald, iar plimbările devin o adevărată plăcere. Dacă anotimpul magic vine la pachet și cu prezența unui bebeluș, plimbările lungi, prin natură devin cu atât mai necesare pentru „aerisirea” creierului aglomerat de mămică, dar și pentru antrenarea somnului atât de dorit al bebelușilor.

Cu toate acestea, în anotimpurile de tranziție (primăvara și toamna), vremea poate fi destul de imprevizibilă, cu diferențe de temperatură destul de mari de la o oră la alta sau de la o zi la alta. Din acest motiv este foarte important să alegi hainele potrivite pentru bebelușul tău, mai ales atunci când ieșiți la plimbare. În acest articol veți găsi o serie de sfaturi utile care te vor ajuta să faci alegerile vestimentare potivite pentru bebelușul tău când ieșiți afară, la plimbare.

Cum îmbrăcăm bebelușul primăvara? Când scoatem copilul afară și cum îl îmbrăcăm?

Nu expunem nou-născutul în spații aglomerate!

În momentul în care vine pe lume, pielea bebelușului este la fel de groasă precum o coală de hârtie și are culoarea mov-roșiatică. În primele săptămâni și chiar luni de viață, pielea micuțului tău are pH neutru. De ce contează acest lucru? Pentru că în acest timp, organismul copilului nu este suficient de puternic încât să lupte și să învingă microorganismele din mediu. Așadar, predispunerea la infecții este una mare.

Mai mult decât atât, sistemul imunitar nu este format, iar virusurile și alți agenți patogeni își găsesc mai ușor calea către organismului copilului, iar infecțiile pe care le pot provoca pot determina complicații serioase. Așadar, un prim sfat foarte util este să nu ducem copilul nou-născut, mai ales în primele zile/ săptămâni de viață în spații închise și aglomerate (cum ar fi magazinele, mall-urile, locurile de joacă pentru copii etc). Acest lucru nu înseamnă că nu putem scoate bebelușul din casă cu săptămânile. Îl putem scoate afară în aer liber, în curte, în parc, în locurile în care nu se adună mulțimi de oameni.

Când scoatem bebelușul la plimbare îl îmbrăcăm în straturi/ layering corespunzător sezonului

Cum îmbrăcăm bebelușul primăvara? Pentru a evita îmbrăcarea excesivă, sau din contră, îneficientă a copilului, cel mai bine este să îl îmbrăcăm în straturi. Stratificarea adecvată ne permite să înlăturăm sau să adăugăm un strat de haine copilului în funcție de fluctuațiile de temperatură. Atunci când îmbrăcăm copilul în straturi, între acestea se creează așa numitele „zone libere” care captează și rețin căldura. În cazul în care temperaturile cresc brusc, straturile sunt ușor de îndepărtat. Este important să nu îmbrăcăm copilul prea gros, astfel încât acesta să transpire. Hainele umede nu protejează corespunzător împotriva frigului și a vântului.

Primul strat este cel mai important întrucât asigură principala barieră termică. Materialul trebuie să fie unul de calitate astfel încât să păstreze temperatura și să prevină umiditatea. Puteți alege haine din bumbac sau lână ca opțiuni principale pentru primul strat de haine. Bumbacul este un bun termoizolant, fiind moale, antialergic și plăcut la atingere. Hăinuțele din bumbac sunt delicate cu pielea sensibilă a micuțului tău și constituie alegerea potrivită pentru primăvară, dar și pentru orice alt anotimp.

Este important ca haina să fie mărimea potrivită, astfel încât să se așeze bine pe conturul corpului. Îi poți da bebelușului, ca prim strat, un body subțire din bumbac. Acesta protejează pielea delicată a bebelușului.

Un astfel de body, fabricat 100% din bumbac organic este și cel din cea mai recentă colecție Cradle to Cradle Certified® Gold, care va fi disponibilă online pe hm.com, cât și în magazinele selecționate începând cu luna aprilie 2023. Campania va avea loc în perioada: 06.04 pentru Premium Members și între 07.04 – 09.04 pentru Regular Members.

Membrii H&M Hello Member vor beneficia de o reducere de 20% pe perioada campaniei: 06.04 – 09.04.

Cum îmbrăcăm bebelușul primăvara? Piesele vestimentare și accesoriile pentru copii din noua colecție de primăvară-vară au ca inspirație căldura, natura și bucuria unui nou început. Imprimeurile jucăușe, textele haioase, culorile variate și calde oferă părinților opțiuni diverse pentru garderoba celor mici. Mai mult decât atât, părinții, dar și copiii mai mari se pot inspira din sugestiile de styling sugerate online pe hm.com pentru o îmbinare perfectă a utilității pieselor vestimentare cu stilul.

Produs H&M cu certificarea Cradle to Cradle Certified® Gold, un standard bazat pe știință pentru evaluarea caracterului sigur, circular și mai sustenabil al materialelor și produselor.

În funcție de vreme, de vârsta copilului și de activitatea pe care urmează s-o facă în aer liber, peste body putem adăuga o pereche de pantaloni și o bluză cu mânecă lungă. Rolul celui de-al doilea strat de haine este să stea bine pe corp, fără a împiedica mișcarea liberă a copilului.

Bebelușii nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului, iar corpurile lor tind să piardă căldură prin suprafețele neprotejate precum capul, mâinile sau picioarele. Copiii pierd căldura corporală de până la patru ori mai repede decât adulții, iar în cazul prematurilor acest lucru se poate observa mult mai bine. Venind pe lume cu o cantitate redusă de grăsime corporală, micuții care s-au grăbit să vină pe lume își reglează și mai greu temperatura decât copiii născuți la termen, chiar și într-un mediu cald (1). Așadar, nu este o idee rea să acoperim capul copilului când ieșim la plimbare, mai ales în diminețile și serile răcoroase din anotimpurile de tranziție. O căciulă subțire din bumbac oferă protecție și căldură, fără a deveni incomodă.

Cradle to Cradle Certified® Gold. Bluză petrecută în față, cu șnururi într-o parte. Mâneci lungi cu manșete foarte late care se pot deplia pe măsura dezvoltării copilului. Bordură reiată la deschidere și la bază. Colanți din jerseu moale de bumbac, cu bordură reiată foarte lată în talie și la tiv, care se poate deplia pe măsura dezvoltării copilului.

Pentru că bebelușii cresc foarte repede și își pot schimba mărimea la haine de la o lună la alta, hăinuțele din noua colecție H&M Cradle to Cradle Certified® Gold „mai lasă loc pentru creștere”. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că bluzele din bumbac sunt petrecute în față, se încheie cu șnururi într-o parte, astfel încât să fie potrivite copilului pentru o perioadă mai lungă de timp. Mai mult decât atât, mânecile au manșete foarte late care se pot deplia pe măsură ce copilul crește. Colanții sau pantalonii au o bordură lată în talie și la tiv și. Bordurile îndoite se pot deplia pe măsura dezvoltării bebelușului.

Cradle to Cradle Certified® Gold. Bluză petrecută în față, cu șnururi într-o parte. Mâneci lungi cu manșete foarte late care se pot deplia pe măsura dezvoltării copilului. Bordură reiată la deschidere și la bază. Colanți din jerseu moale de bumbac, cu bordură reiată foarte lată în talie și la tiv, care se poate deplia pe măsura dezvoltării copilului.

Al treilea strat de haine are rolul de a bloca precipitațiile și vântul. Puteți îmbrăca bebelușul cu un overall impermeabil (dacă copilul merge în picioare și este lăsat în natură să se joace și să exploreze). Dacă cel mic are doar câteva luni de viață și stă în cărucior, îi putem da o geacă anti-vânt și pantaloni impermeabili sau o salopetă din fleece moale ce poate fi purtat ca atare sau ca strat intermediar termoizolant.

Nu uita de o pereche de pantofiori călduroși! De asemenea, atâta timp cât bebelușul stă în cărucior, este bine să ai la îndemână o pătură pentru bebe, cu care să îl învelești pe micuț în cazul în care vremea primăvăratică devine brusc capricioasă.

Pătură din jerseu moale de bumbac ecologic, cu colțuri rotunjite, o piesă cheie pentru cărucior sau pentru somn, acasă.

Un sfat important de care este bine să ții cont: îmbrăcămintea trebuie să fie suficient de largă încât să nu incomodeze mișcările copilului. Așadar, alege mărimea potrivită!

Hăinuțe potrivite pentru bebeluși în anotimpul cald, pentru plimbare, dar și pentru stat în casă

În colecția Cradle to Cradle Certified® Gold primăvară-vară veți găsi piese vestimentare deosebite potrivite pentru sezonul cald. Ele pot fi date bebelușului atât în casă, cât și la plimbare. Bluzițele din țesătură moale de bumbac, cu chiloțel asortat, oferă confort și așezare optimă în zona scutecului. Acestea sunt petrecute în față, încheindu-se cu șnururi, într-o parte.

De asemenea, setul din două piese (tricou și pantaloni scurți) este potrivit pentru o zi călduroasă de vară. Culorile calde, imprimeurile de sezon, dar și grija față de mediu, prin folosirea unor materiale și a unor substanțe sigure pentru oameni și planetă, complet reciclabile, fac din aceste hăinuțe alegerea potrivită pentru bebelușii/ copilașii noștri.

Cum îmbrăcăm bebelușul primăvara? Cum ne dăm seama dacă copilului îi este prea cald sau prea frig?

Oamenii au abilitatea de termoreglare, adică își păstrează temperatura internă constantă, indiferent de variațiile termice ale mediului ambiant. Spre deosebire de adulți, bebelușii nu au această capacitate de termoreglare. Copilul nu își poate regla temperatura corpului, iar în momentul în care îi va fi prea cald sau prea rece va încerca să semnalizeze disconfortul prin plâns. Dacă nu plânge, părinții trebuie să fie atenți la diferite semnale.

Dacă bebelușului îi este prea rece, micuțul va avea membrele reci. Temperatura membrelor nu este tocmai cel mai bun indicator pentru a-ți da seama dacă bebelușul tău se simte confortabil. Picioarele, mâinile, dar și nasul sunt mai reci, de regulă, întrucât acestea sunt mai expuse. Verifică toracele sau abdomenul pentru a-ți da seama cu exactitate dacă copilul se află în confort termic.

Pielea mai palidă decât în mod normal, dar și inactivitatea sau letargia pot constitui semne de hipotermie. În acest caz, copilul trebuie încălzit cât mai repede prin adăugarea unui strat de haine în plus, prin învelirea cu pături sau prin contact piele pe piele (dacă vă aflați în interior).

Atunci când bebelușului îi este prea cald, s-ar putea să se înroșească sau să transpire în zona capului. Este semn că ar trebui să îi dăm căciula jos și/ sau să „îl scăpăm” de un strat de haine.

Haine diverse, colorate, cu imprimeuri animate pentru micuții cu gusturi rafinate. Colecția de haine primăvară – vară, potrivită pentru copiii de toate vârstele

Noua colecție de primăvară-vară va fi disponibilă online pe hm.com, cât și în magazinele selecționate începând cu luna aprilie 2023. Campania va avea loc în perioada: 06.04 pentru Premium Members și între 07.04 – 09.04 pentru Regular Members.

Membrii H&M Hello Member vor beneficia de o reducere de 20% pe perioada campaniei: 06.04 – 09.04.

Pe măsură ce cresc, copilașii devin tot mai implicați în alegerea hainelor pe care le poartă. Încep să aibă preferință în materie de culori, imprimeuri și stiluri. Pentru a fi siguri că cei mici vor accepta să poate hainele pe care le comandați sau le cumpărați fizic, faceți alegerile împreună. Să „vă plimbați” virtual printre opțiunile variate, în timp ce discutați despre posibilele combinații, poate fi o activitate plăcută pe care să o faci împreună cu copilul tău. Mai mult decât atât, pe lângă introducerea în lumea online a cumpărăturilor, puteți profita de ocazie pentru a discuta și despre buget. Puțină educație financiară nu strică nicicând.

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, faceți o vizită în magazinele fizice. Învățați copilul să simtă materialele, să le diferențieze și amuzați-vă probând piesele vestimentare în cabinele dedicate. Shopping-ul în familie se poate dovedi o idee bună pentru conectare, distracție și timp unu la unu (mamă-fiică/ tată-fiu sau invers).

Noua colecție pune accentul pe calitatea materialelor, pe versatilitatea și rezistența pieselor vestimentare, dar și pe diversitatea lor. Poți găsi tot ce ai nevoie pentru garderoba celor mici, de la piese de bază, lenjerie de corp, costume de baie până la tricouri, bluze, pantaloni lungi sau scurți, haine de ploaie și de vânt, dar și încălțăminte adecvată sezonului cald.

Surse:

(1) – https://www.chop.edu/conditions-diseases/warmth-and-temperature-regulation

Vezi și: Plimbarea afara cu bebe. De ce e bine sa iesi cu el in parc chiar si cand e frig | Demamici.ro

Share

Articole recente

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

21 de ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

7 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

2 săptămâni