Cum a devenit americanca Sara Smith îngerul salvator al copiilor români | Demamici.ro

Sara Smith a venit tocmai din America în România și a reușit pe meleagurile noastre să salveze viețile a șapte suflete.

Este puțin spus că tânăra din SUA le-a oferit un cămin și atașament unor copii abandonați din România. Sara Smith a reușit să salveze de la moarte nu mai puțin de șapte copii, iar de atunci au rămas nedespărțiți.

Sara Smith, impresionată de situația copiilor abandonați din România, încă de acum 14 ani

În urmă cu 14 ani, Sara Smith, de meserie psiholog, venea pentru prima dată în România pentru a analiza problemele din orfelinatele românești.

A rămas profund impresionată.

„Eu sunt psiholog și am venit în România să studiez problema asta, dar nu mă așteptam la ce am găsit. Dacă copiii nu au pe cineva care răspunde la nevoile lor, copiii învață că nu vine nimeni și nu are rost să plângă.

Prin lipsa de atașament copiii nu plâng, se uitau în tavan. Eram sigură că era ora de somn. Studiasem, știam că cei mici nu plâng când nu au atașament, dar să vezi asta în realitate e altceva.

Momentul acela mi-a schimbat viața. Nu aveam de gând să mă mut atunci, era prima dată în România. Am zis că stau un an, doi, am facut masterul în psihologie și am zis că merg să studiez niște cazuri. Am vrut să văd cum cresc și cum se dezvoltă copiii ăștia”, a povestit Sara la Antena 3.

A făcut cursuri speciale pentru copiii adoptați, pentru a putea avea capacitatea să îi salveze.

Mulți dintre cei pe care i-a salvat erau deja bolnavi, vulnerabili emoțional și aflați pe o listă care arăta că nu îi voia nimeni acasă.

„Nu i-am adoptat. I-am născut din inimă”

Sara Smith a revenit în România și a devenit mama a șapte copii. Nu spune despre ei că i-a abandonat, ci că i-a „născut din inimă”.

„Primul copil este un copil cu multe probleme de sănătate. A venit pur și simplu la mine. El făcea convulsii, a avut probleme la naștere și am zis că îl ajut. După câteva luni nu s-a mai pus problema să nu îl iau. Este un copil așa bun și cuminte.

Autoritățile mi-au spus că mama băiatului urmează să mai nască din nou, dar fără certificat deci 2-3 ani copilul nu va exista legal. Am încercat să caut soluții să îi fac fetiței acte. Am plecat cu ei doi în America, că de acolo sunt. Perioada cât am stat acolo am făcut cursuri pentru copii adoptați și cumva m-au pregătit pentru următorii”, a mai declarat Sara.

De atunci, nu a mai plecat. Sara a reușit să le ofere o familie celor șapte suflete pe care le-a salvat și mulțumită cărora simte că și-a găsit menirea în viață.

Sara a învățat între timp să vorbească și limba română destul de fluent și pare că aparține aproape în totalitate țării noastre. Interviul poate fi urmărit integral aici.

Vezi si: Nicolae a trăit în 6 orfelinate, iar apoi a fost adoptat de o familie bogată din SUA. Visul american s-a transformat într-un coșmar | Demamici.ro

Vezi și: Abandonat la nastere, crescut in orfelinat. Valentin are 37 de ani, a absolvit Medicina si vrea sa devina anestezist | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

2 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni