Coronavirus. Sfaturile Ministerului Sanatatii in contextul situatiei din Italia. Cum ne protejam | Demamici.ro

Coronavirus. Sfaturile Ministerului Sanatatii in contextul situatiei din Italia. Numarul persoanelor infectate cu coronavirus (Covid-19) este intr-o continua crestere. Italia este tara europeana cea mai afectata de noul virus. 3 persoane au murit si 11 orase se afla in carantina.

Avand in vedere ca Italia este tara cu cea mai mare comunitate de romani din diaspora, autoritatile romane au luat masuri speciale de preventie si control atat la granita de vest a Romaniei, cat si in aeroporturi.

În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19).

Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române, se arata pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Persoanele care sosesc in Romania din localitatile afectate de coronavirus din Italia stau in carantina 14 zile

Persoanele care sosesc in Romania din regiunile afectate de coronavirus (Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo) trebuie sa stea in conditii de carantina 14 zile dupa venirea in tara.

Lista cu localitatile a fost agreata de conducerea Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Interne si va fi difuzata la punctele de frontiera.

Masuri similare au fost aplicate si de autoritatile din Italia. Masurile de control si prevenire a infectiei cu noul coronavirus vor fi suplimentate si la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale si aeriene. In aeroporturi, o data la 4 ore se face dezinfectie cu trei substante dezinfectate cu spectru inalt de actiune.

Dr. Adrian Calugaru: „În cazul în care apare o persoană care este cu febră, conform regulamentului sanitar internațional, echipajul de pe aeronavă are obligația ca pe această persoană să o izoleze în ultimul rând al avionului și să anunțe turnul de control, ca să luăm măsurile respective. Persoana respectivă va fi evacuată cu sprijin de la ISU, de la DSU, iar călătorii respectivi vor completa acele formulare și vor fi monitorizați zilnic”, potrivit stirileprotv.ro.

Coronavirus. Sfaturile Ministerului Sanatatii in contextul situatiei din Italia. Raed Arafat: „Coronavirusul nu are tratament si nici nu exista vaccin!”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a facut declaratii duminica seara la Antena 3: „Coronavirsul nu are tratament. Si nici nu exista vaccin. Se trateaza simptomatic. Daca se agraveaza situatia, se apeleaza la Terapie Intensiva. Se recomanda ca cei care au simptome sa nu se trateze singuri, sa nu ia antibiotice.

Nu avem un vaccin pentru el. Cand vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum raspandirea lui. Nu stim daca nu se va schimba ca si comportament si ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutatii.”

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scăderea febrei, combaterea sindromelor conexe sunt foarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă personală, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a adaugat secretarul de stat la Antena 3.

Vezi si: Coronavirus – declaratii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Ce trebuie sa stie parintii | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni