Copil nenascut, operat si pus inapoi in uterul mamei, in Marea Britanie | Demamici.ro

Bethan Simpson, in varsta de 26 de ani, a aflat in saptamana a 20-a de sarcina ca fatul sufera de spina bifida. Primul semn care a ridicat intrebari au fost masuratorile capului bebelusului care nu se incadrau in limitele normale.

Medicii i-au pus in fata optiunea terminarii sarcinii, insa tanara a refuzat. Diagnosticul a fost pus la spitalul Broomfield din Chelmsford, Essex. In doar 48 de ore, cu ajutorul moasei, tanara a obtinut o programare in Londra.

„Dupa ecografii ni s-a spus ca fetita noastra are spina bifida. Mi s-a spus ca pot duce sarcina la termen, ca pot face intrerupere sau ca pot apela la o noua procedura numita chirurgie fetala – sa o tratam inainte ca ea sa se nasca. Am ales ultima varianta.

A trebuit sa indeplinim niste criterii stricte. Copilasul si eu am trecut prin RMN-uri, teste ale lichidului amniotic si foarte multe ecografii. Am fost acceptati pentru procedura si programati pentru operatie. Viata noastra a devenit un carusel in urmatoarele saptamani”, a declarat tanara potrivit mirror.co.uk.

A fost o adevarata provocare pentru tinerii parinti sa-si vada bebelusul scos din uter si operat la doar 24 de saptamani de sarcina. Bethan a fost operata de o echipa de chirurgi din Marea Britanie si Belgia, fiind a 4-a femeie din Regat care trece printr-o astfel de operatie.

Interventia chirurgicala a fost un succes, iar bebelusa a fost pusa in uterul mamei pentru a putea fi nascuta la termen.

„Din nefericire, 80% dintre copilasii din Marea Britanie sunt avortati in momentul in care parintii afla ca sufera de aceasta afectiune. Nu este o sentinta la moarte. Da, exista riscuri, se pot intampla multe lucruri negative, insa ganditi-va ca spina bifida nu mai este ce era.

Imi simt bebelusul miscand zilnic. E foarte speciala, a intrat in istorie si acum fiica noastra ne-a aratat inca o data cat de mult merita sa vina pe lume”, a mai declarat mama pentru sursa citata. Fetita tinerei urmeaza sa vina pe lume in luna aprilie.

Astfel de operatii au fost facute cu succes si in Romania. Doctorul Hadi Rahimian este renumit pentru operatiile intrauterine, prima fiind facuta in Bucuresti, in anul 2015.

Citeste si:

FETITA, FARA CREIER, ADUSA PE LUME PENTRU A-I FI DONATE ORGANELE: “AM REZISTAT CU GANDUL LA MIRACOLUL CARE IL VA ADUCE PENTRU ATATEA FAMILII” | DEMAMICI.RO

A NASCUT O FETITA MOARTA LA 37 DE SAPTAMANI SI A PIERDUT ALTE 2 SARCINI PANA A FOST DIAGNOSTICATA CU TROMBOFILIE! CE MESAJ A TRANSMIS DIANA MARIA CATRE VIITOARELE MAMICI | DEMAMICI.RO

I-A MURIT COPILUL IN BURTICA LA 37 DE SAPTAMANI! GABRIELA A IMPARTASIT POVESTEA DUREROASA PRIN CARE A TRECUT | DEMAMICI.RO

ANGELA A FOST LA UN PAS SA RAMANA FARA PUIUL EI DIN CAUZA ANESTEZIEI EPIDURALE CARE A FOST ADMINISTRATA NECORESPUNZATOR! MICUTUL RISCA SA RAMANA O “LEGUMA” DIN CAUZA LIPSEI DE OXIGEN | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni