Copil de 2 ani, închis în țarc, la creșă. Mama: „Începuse să repete: nu ieși de acolo!” VIDEO | Demamici.ro

Copil de 2 ani, închis în țarc, la creșă. Mama: „Începuse să repete: nu ieși de acolo!” Imaginile cu propriul copil, închis într-un țarc, la creșă, i-au revoltat până la cer pe părinții unui băiat care are doar 2 ani jumătate. Mama acuză că micuțul a rămas cu sechele după tratamentul aplicat de cei în grija cărora îl lăsa pentru educație, nu pentru tortură psihică. Reprezentanții centrului se apără și spun că băiatul își mușca toți colegii și nu au avut de ales decât să-l țină „prizonier” într-un colț al sălii.

„Pozele acelea mi-au rupt sufletul în 2 și nu am mai putut efectiv să mai continuăm.” În pozele făcute chiar de managerul creșei se vede cum copilul era izolat într-un colț al sălii. O masă și un scaun înalt formează un fel de țarc în jurul micuțului. Acesta abia se poate mișca în spațiul îngust din care nu are voie să iasă.

„Fiul meu era totdeauna separat și cumva ieșirea îi era blocată din lateral cu un scaun, astfel încât el să nu poată ieși de la măsuță. Copilul era singur, fără nici măcar o sticluță de apă la măsuța respectivă, nici măcar o jucărie, cu prizele în spatele lui”, a declarat mama pentru Știrile Kanal D.

Copil de 2 ani, închis în țarc, la creșă. Mama: „Începuse să repete: nu ieși de acolo!” VIDEO

Sunt imagini pe care cu greu le poate privi un străin, dar părinții acestui copil ținut practic prizonier la creșă. Reprezentanții centrului au venit repede cu explicații pentru faptul că l-au închis pe băiatul de 2 ani și jumătate în acel țarc.

„Eu am discutat cu mama de nenumărate ori la telefon și i-am expus problema. Copiii sunt mușcați, au fost mușcați de câte 3, 4, 5, 6, 7 ori… ”, a declarat directoarea grădiniței, filmată cu o cameră ascunsă de jurnaliștii Kanal D. Părinții copiilor mușcați nu înțeleg cum un copil de 2 ani și jumătate poate avea atâta forță, dar au văzut rănile.

„O săptămână, zi de zi, a venit mușcată acasă, de mâna stângă și de umărul stâng”, a declarat mama unei fetițe care a fost mușcată de băiețelul de 2 ani.

„Pentru un copil de doi ani, doi ani și un pic, mi s-a părut totuși cam gravă mușcătura. Vă dați seama, m-am speriat și eu puțin.” a adăugat tatăl altui copil, agresat de cel mic.

Părinții copilului pedepsit se apără și spun că l-au dus pe cel mic la un specialist, dar nu au fost identificate probleme de comportament. Vorbesc însă despre efectele negative pe care le-a avut asupra băiatului izolarea lui într-un țarc, la creșă. „Fiul meu a început să repete niște cuvinte: „nu ieși de acolo!”, „stai la masă!”, „nu ieșim!”, lucruri pe care nu le aude de la noi. În timp, am început să fac legătura între ceea ce spunea el și ceea ce se întâmpla efectiv la grădiniță.”

Metoda trimiterii la colț a unui copil nu este văzută cu ochi buni de toți specialiștii. „El crede că a greșit oricum cu ceva, se simte vinovat față de ceilalți, față de adulți și față de copii. Trimițându-l la scăunel, copilul va înțelege că a greșit, nu va înțelege ce a greșit”, a declarat Cătălina Barnea, psiholog.

Copilul închis în țarc în sala de clasă a fost mutat, între timp, de părinți, la o altă grădiniță.

Vezi si: O fetita de 15 luni s-a intors de la gradinita cu 25 de muscaturi pe corp | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni