Știri interne

Comportament revoltător din partea unei educatoare dintr-o grădiniță privată din Popești Leordeni. Femeia a fost înregistrată cu o cameră ascunsă VIDEO | Demamici.ro

Comportament revoltător din partea unei educatoare dintr-o grădiniță privată din Popești Leordeni. Incidentul a avut loc într-un centru educațional din Popești Leordeni, județul Ilfov, o așa zisă grădiniță privată, dar care nu era acreditată de Ministerul Educației și nici controlată de autoritățile statului.

O îngrijitoare a fost înregistrată în timp ce manifesta un comportament abuziv față de copii. Vă avertizăm că video-ul conține detalii care vă pot afecta emoțional.

Comportament revoltător din partea unei educatoare dintr-o grădiniță privată din Popești Leordeni

Redăm în cele ce urmează dialogul dintre așa zisa educatoare/ îngrijitoare din centrul educațional și copii:

Educatoare: „Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.”

Copil:Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?”

Educatoare: „Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.”

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Femeia a fost înregistrată cu o cameră ascunsă

Timp de 4 ore, cât a fost înregistrată, femeia nu s-a oprit din jigniri și amenințări. Pe lângă țipete, se pare că la un moment dat, femeia a trecut la bătăi cu rigla. Cazul a fost făcut public de știrileprotv.ro.

SRL-ul din Popești Leordeni este o societate cu trei angajați, deținută de două persoane. Centrul educațional, care se recomandă pe conturile de socializare ca fiind grădiniță, nu face parte din rețeaua școlară a Ministerului Educației. Maria Dogaru, director ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) susține că astfel de firme nu sunt verificate de autoritățile statului.

Maria Dogaru, director ARACIP: „Nu, nu. A fost o nișă lasată în legislație, un vid de care s-a profitat.”

Pentru serviciile centrului educațional din Popești Leordeni părinții scot din buzunar între 1200 și 1750 de lei. În urma publicării înregistrării, femeia care manifesta un comportament abuziv a fost înlăturată din funcție.

Centrele de îngrijire zilnică pentru copii nu sunt acreditate și nu sunt considerate o formă de învățământ, motiv pentru care nu există nicio legislație pe baza cărora activitatea acestora să poată fi verificată sau trasă la răspundere. Totuși, în cazul în care părinții sesizează nereguli, aceștia se pot adresa organelor de poliție care ar putea face cercetări pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni