Știri

Cadourile de 8 Martie in scoli, interzise. Profesorii risca sanctiuni | Demamici.ro

Cadourile de 8 Martie in scoli, interzise. Profesorii risca sanctiuni. Pana de curand, o practica atat de obisnuita, insa care a ajuns sa fie cu strictete tinuta sub observatie.

In perioada in care parintii pun mana de la mana pentru a oferi cadouri consistente profesorului de clasa, autoritatile trag un semnal de alarma.

Astfel de cadouri de 8 Martie in scoli reprezinta o abatere de la conduita disciplinara.

Conform codului etic al profesorului, intrat in vigoare de la finalul anului 2018, acestia nu au voie să primeasca de la copii sau parintii lor altceva decat daruri simbolice, cum sunt florile, martisoarele sau felicitarile.

In unele institutii, orice fel de atentii de 8 Martie sau alte zile cu semnificatie sunt interzise prin regulamentul intern si sunt prevazute sanctiuni pentru cadrele didactice care se abat de la aceasta regula.

Vezi si: O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor | Demamici.ro

Cadourile de 8 Martie in scoli. Profesorii pot fi sanctionati daca le accepta

Profesorii care nu respecta prevederile Codului pot fi sanctionati disciplinar. O comisie de cercetare numita de Consiliul Profesoral va analiza fiecare caz in parte.

La decizia directorului institutiei, profesorul care incalca regulmentul poate fi sanctionat cu o observatie scrisa, reducerea unui procent din salariu, 10%, 30%, in functie de gravitatea faptei sau chiar desfacerea contractului de munca.

In Bucuresti nu a fost aplicata nicio sanctiune

In Bucuresti s-au inregistrat reclamatii ale parintilor, cu privire la cadourile de 8 Martie primite de profesori, insa, pana acum, nu a fost sanctionat niciun cadru didactic in mod concret.

Chiar si asa, avertismentele sunt din ce in ce mai clare:

„Profesorii NU au voie să primească bani, sume de bani de la părinţi sau alte bunuri materiale consistente de la aceştia. Suntem într-o perioadă în care un mărţişor, o floare, nu reprezintă o problemă”, a declarat Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectatorului Școlar București, conform stirileprotv.ro.

De ce parintii considera ca trebuie „sa puna bani” pentru a le fi bine copiilor?

„E un tip de mită, de foarte multe ori, sau poate fi gândit ca un tip de mită pe care părințîi îl acordă cadrului didactic, doamnei directoare, inspectorului, din dorința de a arăta că ai lor copii sunt mai buni. De foarte multe ori, iubirea asta față de copii ne transformă în niște promotori a unor prejudecăți și moduri de afaceri pe care le facem în societate”, a declarat Gelu Duminica, sociolog, potrivit digi24.ro.

Vezi și: Mesaje de 8 Martie. Cele mai frumoase urari pentru mame | Demamici.ro

Vezi și: Adevăratul cadou pe care toate mămicile și-l doresc de 8 Martie | Demamici.ro

Vezi și: 6 motive pentru care bebelusii nascuti in martie sunt speciali – potrivit stiintei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni