Bucurie pentru copiii de la Institutului Oncologic din Capitală. Voluntarii au transformat curtea spitalului, lăsată în paragină, în loc de joacă | Demamici.ro

Bucurie pentru copiii de la Institutului Oncologic din Capitală. Voluntarii au transformat curtea spitalului, lăsată în paragină, în loc de joacă. Copiii internați la Institutul Oncologic din Capitală au motiv de bucurie.

Curtea spitalului s-a transformat acum într-o pată de culoare pentru cei mici, încercați oricum de suferința bolii.

Mulțumită mai multor voluntari, spitalul are acum în curte propriul loc de joacă, după ce timp de 9 ani spațiul din jurul spitalului a fost lăsat în paragină.

Bucurie pentru copiii de la Institutului Oncologic din Capitală

Pentru mulți copii, zilele petrecute la spital au fost complet gri. Este și cazul micuțului Hari care se tratează de mai bine de un an la institut. Și tot de atâta timp nu a avut nici unde să se joace și nici unde să iasă la aer.

Astăzi, copiii internați la Institutul Oncologic Fundeni pot ieși afară la joacă. Voluntarii au scos de pe spațiul verde peste o sută de camioane de gunoi și l-au transformat complet.

„Dacă tot li s-au luat toate plăcerile copilăriei, ar trebui măcar ieşitul ăsta afară, pentru că noi mai încercăm, dar fiind doar maşini, nu aveau ce să facă, era nevoie pentru ei de un loc de joacă”, a spus Adina Istrate, mama lui Hari.

Pentru Nicoleta, experiența de la spital, departe de casă și familie, a fost și mai dificilă. La sfârșitul anului trecut, copila afla că are o tumoare pe creier și nici măcar părinții nu bănuiau drumul anevoios care avea să urmeze.

După 3 luni izolată la spital, fetița devenise tot mai greu de controlat.

„Foarte greu, crize nervoase. Numai părinte să nu fii să treci prin aşa ceva,” spune mama copilei.

Acum, noul spațiu de joacă i-a readus un zâmbet Nicoletei.

„Eu o iubesc pe mămica mea mult şi nu vreau să o văd cu lacrimi la ochi. Tu ştii că eu te iubesc şi nu vreau să te mai văd cu lacrimi la ochi?” ,îi spune Nicoleta mamei sale.

Pentru copiii bolnavi de cancer starea de spirit este foarte importantă

O boală precum este cancerul este greu de suportat de orice. Cu atât mai mult de cei mici, a căror trupuri firave trebuie să suporte durerea, tratamentele și ședințele de chimioterapie.

Pentru acești copiii, starea de spirit este foarte importantă și, în principiu, orice îi face să mai uite de boală.

Timp de ani buni, curtea Institutului Oncologic Fundeni, care se află în subordinea Ministerului Sănătății, a fost plină de bălării, băncuțe rupte și canalizări defecte, potrivit unui reportaj realizat de Stirile Pro TV.

Un grup de voluntari a reușit ca, în mai bine de trei săptămâni, să transforme acest spațiu abandonat într-unul luminat și potrivit pentru joacă.

„Este foarte frumos. Nu ne aşteptam să iasă aşa bine, dar e foarte frumos” afirmă Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic București.

Anual, peste 20.000 de copii trec pragul Institutului Oncologic din Capitală, iar de astăzi, mulțumită voluntarilor, șederea micuților în spital va fi ceva mai ușor de îndurat.

Vezi si: Aimee Maria, o minune de 3 anișori, are nevoie urgentă de sânge! Amy luptă cu leucemia | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână