Bebelusul nu doarme noaptea. Iata de ce nu ar trebui sa te ingrijoreze | Demamici.ro

„Bebelusul nu doarme noaptea”, este una dintre cele mai des intalnite situatii in cazul noilor mamici. Totodata, este si cea care cauzeaza cele mai mari frustrari.

Un nou studiu realizat la Universitatea McGill vine sa ii linisteasca pe parinti. Iata de ce nu ar trebui sa iti faci griji daca bebelusul nu doarme noaptea pana la varsta de 6 luni sau chiar un an.

Studiul, publicat si in Jurnalul Medicilor Pediatri, a descoperit ca un procentaj mare de copii care nu dorm noaptea nu prezinta niciun risc de dezvoltare anormala, intarzieri in dezvoltarea cognitiva sau a limbajului.

Somnul consolidat (cel de noapte) implica cel putin 6 ore de somn neintrerupt.

La varsta de 6 luni, 38% dintre bebelusi nu reuseau sa doarma 6 ore pe noapte, in timp ce mai bine de jumatate -57% nu dormeau 8 ore.

La varsta de 12 luni, 28% dintre copii tot nu atingeau pragul de 6 ore de somn pe noapte, iar 43% nu reuseau sa doarma 8 ore consecutiv.

Asa ca daca bebelusul nu doarme noaptea, n-ai niciun motiv de ingrijorare, mamico. Nu esti singura.

Cu toate astea, multi parinti sunt ingrijorati ca atunci cand bebelusul nu doarme noaptea, lipsa somnului ar putea sa ii afecteze pe ei. Astfel, riscul aparitiei depresiei in randul parintilor sa creasca.

Desi este adevarat ca deprivarea de somn conduce la deteriorarea sanatatii mentale, cercetatorii nu au gasit nicio legatura intre lipsa somnului de noapte si starea psihica a mamei.

Ei sunt de parere ca o mama care reuseste sa recupereze ore de somn in timpul zilei, chiar si pe perioade scurte, ar putea fi mai putin afectata, chiar daca se trezeste des in timpul noptii.

Asadar, daca va simtiti extenuate dimineata, nu asteptati pana seara ca sa va odiniti. Un somn de pranz chiar si de o ora va va pune repede pe picioare.

Bebelusul nu doarme noaptea. 12 sfaturi de aur care te vor ajuta sa adormi copilul repede

Somnul la bebelusi este una dintre provocarile maternitatii. In primele luni de viata, copilul va dormi in reprize, de multe ori cu greu, iar acest lucru va da peste cap si programul de somn al parintilor.

Noptile nedormite insotite de plansete care par sa nu se mai termine pot afecta psihicul mamicii.

Iata, asadar, 12 sfaturi de aur care te vor ajuta sa adormi copilul repede. De la parinti experimentati, catre parintii aflati la inceput de drum.

1. Investeste in niste draperii groase. Lumina sau mai bine spus, absenta ei, este un factor cheie in stimularea unui somn de calitate. Chiar daca nu vei avea nevoie de ele in primele saptamani de la nastere, iti vor fi utile mai tarziu.

2. Fa-i masaj copilului. Maseaza-i cu blandete zona pieptului, iar acest lucru il va relaxa. Daca este agitat, fa-i masaj la fata, cu miscari usoare, circulare. Multi parinti au reusit astfel sa isi linisteasca bebelusul si sa-l adoarma imediat.

3. Scapa de zgomotul enervant al usilor din casa. Poti incerca sa atasezi un elastic gros de ambele clante. Cand vei inchide usa, nu se va mai auzi acel „click”, care poate deranja somnul la bebelusi.

Citeste mai multe AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni