Bebelusul la 8 luni. Energic, curios si dornic sa ia lumea la pas | Demamici.ro

Bebelusul la 8 luni este din ce in ce mai curios sa exploreze lumea din jurul lui. Trupul lui, inca firav, va fi dornic sa cunoasca noi miscari sau sa atinga obiectele care ii ies in cale.

In timp ce unii bebelusi vor reusi faca primii pasi, tinuti de mana de parinti, altii abia incep sa se tarasca pe burtica. Dezvoltarea micutului poate sa difere, de la un caz la altul, iar acest lucru este absolut firesc.

Bebelusul la 8 luni. Inceputul primilor pasi

In aceasta faza, functiile locomotorii incep sa se dezvolte din ce in ce mai bine. Energia va fi exprimata prin miscari ale trupul lui. Unii bebelusi se vor plictisi de mersul de-a busilea, asa ca vor incerca sa se ridice in picioare.

Parintii vor fi langa ei si ii vor tine de manute, pana cand piciorusele vor incepe sa se obisnuiasca cu atingerea pe o suprafata dreapta.

La fel de dinamice vor incepe sa devina si mainile lor, de care incep sa se foloseasca mult. Vor da din maini, vor strange pumnii sau iti vor indica diverse obiecte din camera.

Incep sa manance singuri

Energia si curiozitatea copilului din aceasta faza este pretextul ideal pentru a-l invata sa manance singur. Chiar si daca preferi sa il hranesti tu cu portia de piure, vei observa ca in timpul mesei va incerca sa iti ia lingura din mana, sa o plimbe pe la gura, pe toata fata sau chiar in par. Distractia este inevitabila si esentiala pentru dezvoltarea lui.

Bebelusul la 8 luni se recunoaste in oglinda

Surprinzator sau nu, copilul va incepe sa rada si sa se amuze sau sa fie foarte concentrat atunci cand isi va privi reflexia in oglinda. De asemenea, el isi va recunoaste si parintii in fotografii si acest lucru ii aduce bucurie.

Profitati de aceste abilitati noi ale copilului si vorbiti cu el despre familia voastra sau despre alti membri ai familiei. Exprimati-va emotiile in fata lui. Atunci cand sunteti plecati, iar copilul ramane cu bunicii sau alte rude, pastrati langa patutul lui o fotografie cu voi.

Acest lucru ii va aduce cu siguranta alinare copilului, la urmatorul episod de anxietate cauzata de separare.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni