Bebelusul la 7 luni. Alaptatul nu mai e la fel cum il stiai | Demamici.ro

Bebelusul la 7 luni. In urma cu mai bine de jumatate de an, veneai acasa cu cel mai nou membru al familiei si te chinuiai sa intelegi ce ai de facut, pentru ca, desigur, micuta surpriza venise fara manual de functionare.

Bebelusul la 7 luni ramane in continuare o provocare pentru mamici. Totusi, acum parca incepi sa te simti ceva mai increzatoare.

Insa tot vei avea parte de surprize! Bebelusul la 7 luni va fi tot mai energic, zgomotos, are nevoie de mai multa actiune decat statul in bratele mamei, pana adoarme. Uneori, va incepe si sa te muste, in special cand il alaptezi.

Iata ce e important sa stii despre toate aceste schimbari.

De ce ganguritul e sanatos pentru el

Bebelusul incepe sa emita tot mai multe sunete acum. El va fi cu atat mai „vorbaret” cu cat parintii ii vorbesc mai mult. Specialistii sustin ca acest gangurit il ajuta la dezvoltarea creierului si intelegerea procesului de comunicare.

Sfat: Incearca sa vorbesti cu copilul tau de parca ar intelege tot ce ii spui. Povesteste-i cum ti-a fost ziua, insa lasa-i si lui spatiu in conversatie, astfel incat sa contribuie si el.

Bebelusul la 7 luni. Alaptatul nu mai e la fel cum il stiai

Daca pana acum, alaptatul era un moment relaxant pentru tine, pregateste-te de cateve ajustari. Bebelusii vor incepe sa muste sfarcul in timpul alaptatului si, uneori, va fi chiar dureros.

Cand mamica va fi luata prin surprindere, va incepe sa strige de durere, copilul va incepe sa planga si momentul va va lasa un pic traumatizati pe amandoi. Vestea buna este ca, in general, bebelusii au tendinta sa muste o singura data sanul care ii hraneste.

Bebelusul la 7 luni si anxietatea cauzata de separare

Copiii incep sa devina tot mai atasati de figura pe care o vad cel mai des in timpul zilei. Asa ca, in jurul acestei perioade, in timp ce incep sa desluseasca lumea din jurul lor, micutii isi vor da seama ca persoana lor preferata poate sa dispara de langa ei in orice clipa.

Anxietatea cauzata de separare poate fi una dintre cele mai grele faze ale maternitatii, atat pentru mama, cat si pentru copil. Daca esti nevoita sa pleci cateva ore de langa el, ajuta mult sa fii cat mai consecventa in exprimare.

De fiecare data cand pleci sa ii spui: „Ne vedem in curand!”, iar cand vii inapoi: „M-am intors!”.

Degetele prin mancare, noua distractie din familie

Bebelusul la 7 luni va incepe sa experimenteze cu mancarea. Multi vor incepe sa se hraneasca singuri cu ajutorul mainilor. Daca bebelusul tau nu pare foarte interesat de mancarea solida, nu incerca sa ii faci pe plac!

Forteaza putin limitele si ajuta-l sa experimenteze cu piure de banane, avocado, omleta, branzica sau legume la abur. Este mult mai bine sa incerce acum alte texturi si gusturi ale mancarii, decat dupa varsta de 1 an.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni