Bebelus nascut surd aude pentru prima data vocea mamei sale VIDEO | Demamici.ro

Bebelus surd isi cucereste mama cu zambetul lui

Bebelus nascut surd aude pentru prima data vocea mamei sale. Un bebelus nascut surd a trait o emotie puternica, atunci cand a auzit pentru prima data vocea mamei sale.

Arlo Clark are 10 luni si s-a nascut partial surd la ambele urechi. Parintii lui au intampinat multe dificultati in primele luni de viata, din cauza ca bebelusul lor parea sa nu reactioneze la stimuli externi.

De fiecare data cand ii vorbeau sau ii cantau, micutul Arlo se uita pierdut in gol, iar acest lucru i-a facut pe parinti sa-si puna cateva semne de intrebare.

Bebelusul lor avea cateva saptamani de viata atunci cand mama copilului a banuit diagnosticul, insa abia la 8 luni s-a confirmat ca este surd.

Bebelus nascut surd aude pentru prima data vocea mamei sale VIDEO | Demamici.ro

„Mi-am dat seama ca ceva este in neregula cu el inca de la inceput. Daca stranutai in prezenta lui Corey, (n.r. – copilul cel mare al familiei) cand era mic, imediat tresarea, dar Arlo nu reactiona deloc la niciun sunet din jurul lui.

Ca sa te observe, ca sa ii captezi atentia si sa se uite la tine trebuia sa stai fix in fata lui, intr-o camera in care era perfecta liniste si sa te uiti direct in ochii lui”, a povestit mama bebelusului pentru dailymail.co.uk.

Dezamagiti, parintii copilului au decis sa il invete pe Arlo limbajul semnelor inca de la o varsta frageda. Si ei aveau sa invete limbajul surdo-mutilor odata cu copilul lor.

Bebelus surd isi cucereste mama cu zambetul lui

„Nu puteam sa ii cantam si ne doream sa avem parte de toate acele momente magice pe care le traiesti atunci cand cresti un copil mic”, a mai spus mama.

Intr-o zi, parintii copilului au primit o veste neasteptat de buna. Salvarea lor a venit din partea unui dispozitiv de auz special creat pentru varsta mica a lui Arlo.

In ziua in care dispozitivul a fost montat in urechea lui stanga, parintii copilului au plecat din cabinetul medicului cu lacrimi in ochi. De data aceasta, lacrimi de fericire.

Pentru prima oara, Arlo auzea vocea mamei sale, iar in clipa cand mama i-a vorbit, bebelusul a schitat un zambet.

„A fost un moment foarte emotionant pentru noi. Arlo aude toate sunetele acum, iar noi putem sa ii cantam, sa ne jucam cu el si sa interactionam. Atunci cand ii vorbesc ma aude si ma urmareste cu privirea”, au povestit, emotionati, cei doi parinti.

Pe masura ce va mai creste, Arlo va primi un dispozitiv de auz si pentru urechea lui dreapta, iar astfel va reusi sa duca o viata normala, in ciuda handicapului cu care s-a nascut.