Educație

Baremul de corectare pentru proba de Istorie de la Bacalaureat 2023 a fost publicat oficial | Demamici.ro

Bacalaureatul a început luni cu probele scrise, prima fiind cea de limbă și literatură română, iar marți, 27 iunie, elevii au  susținut examenul la proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie.

Ministerul Educaţiei a publicat oficial baremul de corectare pentru proba la Istorie de la Bacalaureat 2023. Elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la Istorie, pe care le puteți găsi AICI.

Bacalaureat 2023 | Baremul de corectare pentru subiectele la Istorie

Baremul de corectare la proba de Istorie de la Bacalaureat 2023 a fost publicat pe edu.ro, începând cu ora 15:00.

Examenul de Bacalaureat continuă miercuri, 28 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una dintre cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie.

Joi, 29 iunie va avea loc ultima probă examenului de Bacalaureat, la Limba si literatura maternă.

Bacalaureat 2023. Afișarea rezultatelor/depunerea contestațiilor

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie. Contestațiile pot fi depuse/ transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/ transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Vezi și: Bacalaureat 2023. Ce subiecte au avut elevii la proba scrisă Matematică | Demamici.ro

Vezi și:  Bacalaureat 2023. Ce subiecte au avut elevii la proba scrisă de Limba și Literatura Română | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

21 de ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni