Baietel de 19 luni, decorat la inmormantarea tatalui. Pompierul a murit in incendiile din Australia | Demamici.ro

Baietel de 19 luni, decorat la inmormantarea tatalui. Pompierul a murit in incendiile din Australia. La nici doi anisori, un baietel a ramas orfan de tata. Barbatul a murit la datorie, in lupta cu incendiile violente care inca mistuiesc Australia.

Imbracat in uniforma de pompier, dar cu suzeta in gurita, baietelul de 19 luni a primit o medalie, in numele tatalui sau care a murit luna trecuta.

Geoff Keaton, in varsta de 32 de ani, participa impreuna cu un coleg la stingerea unui incendiu de vegetatie. Un copac s-a prabusit peste masina lor si ambii au murit. Si colegul lui Geoff Keaton avea un copilas mic.

Baietel de 19 luni, decorat la inmormantarea tatalui

Zeci de pompieri australieni au participat la inmormantarea colegului lor. Langa sicriu, un obiect de suflet arata iubirea imensa dintre tata si fiu.

O cana cu mesajul: „Taticule, te iubesc pana la cer si inapoi!” a stat la capataiul barbatului si a emotionat si mai mult lumea care a venit sa-si ia ramas bun de la tanarul pompier.

Zeci de mii de australieni si-au parasit locuintele

Autostrazile care leaga orasele de coasta de Sydney au fost blocate de cozi interminabile de masini. In weekend a fost decretata stare de urgenta in sud-estul insulei continent, regiunea cea mai populata.

Ordinul de evacuare a fost dat vineri, pentru mai mult de 100.000 de persoane. Conditiile meteorologice sunt prielnice extinderii incendiilor de padure si mai mult. Temperaturile de peste 40 de grade Celsius si vanturile puternice risca sa inteteasca si mai mult incendiile de vegetatie care mistuiesc intreaga tara de 4 luni.

„Ne-au împărţit măşti. Este îngrozitor. Totul arde şi este învăluit în fum”, au declarat romanii prinsi in iadul de foc din Australia.⁣

Din septembrie pana in prezent, cel putin 22 de persoane au murit, cateva zeci sunt date disparute si peste 1400 de locuinte au fost devastate de flacari. O suprafata de doua ori mai mare decat suprafata Belgiei a ars.

500 de milioane de animale au murit, un numar care a socat intreaga lume. Armata si Marina duc o lupta contracronometru pentru stingerea incendiilor. Canada si Statele Unite ale Americii au trimis si ele unitati de pompieri voluntari.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni