Știri

Atenție părinți! Un copil de trei ani fost atacat de un roi de albine! Medicii au extras peste 70 de ace din trupul micuțului | Demamici.ro

Atenție părinți! Un copil de trei ani fost atacat de un roi de albine! Medicii au extras peste 70 de ace din trupul micuțului!

Copilul se juca în curtea casei, în Botoșani, atunci când a fost atacat de un roi de albine. Băiețelul a fost dus de urgență la spital, unde medicii au extras peste 70 de ace din trupul firav al micuțului.

Incidentul cumplit s-a întâmplat chiar în curtea casei, unde erau mai mulți stupi. Copilul se afla la aproximativ 50 de metri de stupi, însă nimeni nu s-a gândit că acest lucru ar fi un posibil pericol pentru copil.

Medicii au scos nu mai puțin de 74 de ace din corpul copilului

Adulții au realizat că ceva nu este în regulă abia atunci când au auzit țipetele copilului care era înconjurat de un roi uriaș de albine. Copilul a fost dus imediat la spital, unde unde medicii au scos nu mai puțin de 74 de ace din corpul lui. Doctorii spun că este un miracol faptul că micuțul nu a făcut șoc anafilactiv după un atac atât de agresiv din partea albinelor.

Băiețelul rămâne internat în spital pentru a fi ținut sub supravegherea medicilor.

Specialiștii recomandă ca în perioadele în care este foarte cald, să ne ferim de albine, deoarece acestea devin agresive. Potrivit specialiștilor, pe timp de secetă și caniculă, albinele devin foarte agresive. Acest lucru se întâmplă pentru că nu au ce să culeagă atunci când câmpurile se usucă.

”Există o vorba printre apicultori: pe căldură nu se deschid stupii. Albinele nu numai că devin mai agresive, dar și aria de atac crește. Dacă în mod normal se simt amenințate dacă te afli la un metru de ele, pe caniculă se pot supără dacă ești la 2-3 metri de ele”, spune biologul Dorel Rusti.

Atenție mare! O înțepătură se poate vindeca fără mari probleme pentru copil, însă dacă sunt mai multe înțepături sau copilul are un istoric de alergii, este momentul să mergeți de urgență la medic.

Iată cum să gestionați o înțepătură acasă:

– Dacă o albină a lăsat în urmă acul său, încercați să îl îndepărtați cât mai repede posibil folosind o mișcare de răzuire, fără a ciupi sacul cu venin la capăt.
– Spălați zona cu grijă cu apă și săpun. Faceți acest lucru de două până la trei ori pe zi până când pielea se vindecă.
– Aplicați o pungă de gheață învelită într-o cârpă sau o cârpă rece și umedă pentru câteva minute.
– Dați acetaminofen sau ibuprofen pentru durere.
– Pentru mâncărime, dați un antihistaminic oral fără prescripție medicală dacă pediatrul copilului dumneavoastră spune că este în regulă. Urmați instrucțiunile de pe pachet pentru vârsta și greutatea copilului dumneavoastră. De asemenea, puteți aplica o cremă cu corticosteroizi sau o loțiune de calamină în zona înțepăturii, scrie kidshealth.org.

Vezi și: Mușcături și înțepături de insecte la copii. Care este diferența dintre ele și când trebuie să mergeți la doctor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână