Ariana, o fetiță de 12 ani infectată cu COVID, a cerut să fie internată singură: „Să nu moară și mami la fel ca tati!” | Demamici.ro

Ariana, o fetiță de 12 ani infectată cu COVID, a cerut să fie internată singură: „Să nu moară și mami la fel ca tati!” | Demamici.ro

Ariana, o fetiță de 12 ani infectată cu COVID, a cerut să fie internată singură: „Să nu moară și mami la fel ca tati!” Cazul Arianei, o fetița de 12 ani din Oradea, a devenit cunoscut în întreaga țară.

Micuța a fost diagnosticată cu COVID-19 și a cerut să fie internată în spital, deși ar fi putut să stea în izolare la domiciliu. Fetița a vrut să fie dusă într-o unitate medicală pentru a nu-și expune mama la riscul de a fi infectată.

Femeia are și alte probleme de sănătate, oncologice, iar Ariana a preferat să stea singură în spital decât să se știe vivovată pentru infectarea mamei sale.

Ariana s-a infectat după ce s-a jucat cu o fetiță. Testul mamei a ieșit negativ

Se pare că Ariana s-a infectat cu coronavirus după ce a petrecut timp în compania unei fetițe, pe o terasă, ulterior depistată pozitiv pentru noul virus. Speriate, Ariana și mama sa s-au testat.

Rezultatul a ieșit pozitiv doar în cazul copilei. Încă din momentul în care a aflat că este infectată, Ariana a decis să se interneze în spital.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul”, explică mama fetiţei.

„S-a trezit pe la ora 10, mai târziu decât de obicei, şi când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital.

Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a declarat mama Arianei pentru Bihoreanul.

Ariana a fost internată pe data de 18 iulie. Fetița a ținut legătura cu mama ei prin telefon, tot timpul. Și-au trimis poze și au vorbit despre condițiile din spital.

Micuța a fost lăudată și de personalul medical: „Este un pacient conştiincios, cu un comportament de felicitat. De felicitat este şi cea care a crescut-o astfel”, a declarat medicul curant al Arianei, dr. Adriana Codreanu, de la secţia de Boli Infecţioase II.

Ariana nu și-a cunoscut niciodată tatăl

Tatăl fetiței a murit într-un accident rutier când Ariana se afla încă în burta mamei.

„În 12 ani nu ne-am despărţit niciodată. Ariana s-a născut fără tată. Soţul meu a murit într-un accident rutier când eram însărcinată în luna a treia.

La 3 ani a fost suspectată de leucemie, am stat internată cu ea, şi aici, şi în Cluj, unde din fericire s-a concluzionat că avea doar intoleranţă la lactoză. De când s-a născut, vreme de 12 ani, i-am dat toată dragostea, la fel şi ea mie”, a mai povestit femeia.

Vezi si: Infectată cu Covid-19, în stare gravă, Aurora a murit după ce-a născut. A plecat fără să apuce să-și vadă fetița | Demamici.ro

FOTO: simbol