Amenzi de 2500 de euro pentru parintii care nu-si vaccineaza copiii impotriva rujeolei | Demamici.ro

„Oricine merge la gradinita sau la scoala ar trebui sa fie vaccinat”, a declarat Jens Spahn, Ministrul Sanatatii din Germania, conform independent.co.uk. Potrivit unui proiect de lege, parintii care refuza sa-si vaccineze copiii impotriva rujeolei ar putea fi amendati cu mii de euro.

Mai mult decat atat, in proiectul de lege se prevede excluderea copiilor nevaccinati din crese si gradinite. Initiativa lui Jens Spahn a venit in urma unei dezbateri aprinse din Germania pe tema obligativitatii vaccinului impotriva rujeolei.

„Vreau sa starpesc rujeola. Orice copil care merge la gradinita sau la scoala ar trebui sa fie vaccinat impotriva rujeolei. Oricine nu isi vaccineaza copiii risca sa fie amendat cu 2500 de euro”, a adaugat Spahn despre planul sau prin care parintii ar fi obligati sa faca dovada vaccinarii copiilor inainte de a fi acceptati in colectivitate.

Ministrul Sanatatii crede ca proiectul de lege are toate sansele sa fie aprobat intrucat se bucura de sustinerea conservatorilor, din randul carora face parte, dar si a Social Democratilor.

Comentariile Ministrului german de Sanatate au venit la mai putin de 24 de ore de la declaratiile secretarului de stat britanic pentru sanatate, Matt Hancock, care a declarat ca persoanele care imprastie zvonuri neadevarate despre vaccinuri „au mainile patate cu sange”.

„Vaccinurile sunt bune pentru tine, bune pentru copiii tai, bune pentru veicnii tai sau pentru oricine nu poate fi vaccinat din cauza starii de sanatate. Cei care promoveaza anti-vaccinarea sunt indoielnici din punct de vedere moral, total iresponsabili si au mainile patate cu sange”, a declarat Matt Hancock.

Comentariile secretarului de stat britanic au venit ca reactie a unei investigatii The Times in urma careia, in Marea Britanie, a fost descoperit un grup al antivaccinistilor pe o retea de socializare care insuma peste 40.000 de membri.

Ce este rujeola

Rujeola sau pojarul, asa cum este numita cel mai des aceasta boala in Romania, este o boala a copilariei, care se produce in urma contactarii unui virus. Daca in trecut boala era extrem de frecventa, in ziua de azi se poate preveni usor cu ajutorul unui vaccin.

Persoanele care nu se vaccineaza reprezinta un risc pentru ceilalti. Astfel, 9 din 10 persoane nevaccinate care stau in imediata apropiere a persoanei infectate se vor infecta la randul lor.

Insa la copiii mici este mult mai grav, fiindca pojarul poate duce la deces. Numeroasele cazuri de complicatii aparute in urma rujeolei constituie un semnal de alarma. Bebelusi, prea mici pentru a fi vaccinati, s-au imbolnavit din cauza refuzului anumitor parinti de a-si imuniza copiii.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână