Educație

Cristina, o fata simpla, de la tara, a luat 10 pe linie la Evaluarea Nationala | Demamici.ro

In judetul Olt, opt elevi au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, iar Cristina Postelnicu este una dintre ei.

Cristina este eleva la o scoala gimnaziala dintr-o localitate de langa Corabia care a reusit sa-si faca mama sa planga de fericire la auzul frumoasei vesti.

„A învăţat până în ultima zi de şcoală, credeţi-mă, niciodată n-a considerat că e prea mult. Nu cred că a făcut meditaţii, dar dacă un profesor îi dădea să rezolve cinci teste, le rezolva pe toate, nu s-a plâns.

Ea a avut 10 în toţi anii de gimnaziu, era oarecum un rezultat aşteptat. M-am bucurat, dar ştiţi cum? Din tot sufletul, din tot sufletul!” a spus spus diriginta fetei, prof. Doina Dima, potrivit Adevarul.

Cristina vrea sa urmeze filologia la un liceu din Craiova, iar apoi s-o ia pe calea jurnalismului. Vreme de doi ani la rand, eleva a fost la un pas de calificarea la Olimpiada Nationala de Limba Romana, obtinand al doilea punctaj la nivel de judet.

„Este o surpriză. Adică mă aşteptam să fi făcut, dar nu-mi imaginam că va fi 10 fix. În unele momente a fost greu, când trebuia să învăţ foarte mult, dar tot timpul mi-am dorit să iau numai 10, pentru că îmi doream tot timpul mai mult de la mine.

Îmi doresc să mă mut în altă ţară şi să am un post foarte bun. Momentan nu ştiu exact ce am să fac, dar sper că totul va fi foarte bine. Îmi place foarte mult să călătoresc.

Într-un timp îmi doream să devin avocat sau judecător, după aceea am vrut Jurnalism, acum nu ştiu. Ar trebui să merg la Corabia la liceu, dar acum, că am luat notă mare, mă gândeam că poate am să merg mai departe, dar e şi o problemă, pentru că ar trebui să stau la internat”, a mai spus Cristina.

Mama acesteia a aflat de rezultatul exceptional obtinut de fiica sa in pauza de masa:

„Prima dată am sunat-o pe mami, era în pauza de prânz. (…) L-am sunat şi pe tata, n-a putut să răspundă, dar după m-a sunat, i-am spus şi a fost foarte fericit. Mi-au spus că mă sprijină în orice decizie pe care o voi lua, nu-mi impun ceva.

Ştiu că se bucură foarte mult pentru mine şi probabil şi-ar dori să-mi ofere surprize şi de toate, dar eu îi înţeleg că nu pot. Nu îmi doresc nimic în mod special, îmi doresc să fie fericiţi, prin reuşitele mele să le îndeplinesc şi lor visurile de părinţi. (…)

Tot timpul mi-am dori să merg la mare, dar dacă nu s-a putut… O să merg într-o bună zi” a incheiat Cristina.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni