A nascut o fetita moarta la 37 de saptamani si a pierdut alte 2 sarcini pana a fost diagnosticata cu trombofilie! Ce mesaj a transmis Diana Maria catre viitoarele mamici | Demamici.ro

Diana Maria R. a fost greu incercata de viata. Pana sa aiba cei doi copii, doi baieti frumosi si sanatosi, a trecut printr-un adevarat calvar. A pierdut mai multe sarcini la inceput, in primul trimestru si una la 37 de saptamani, cand fetita a murit cu cateva ore inainte de nastere.

Medicul care i-a monitorizat sarcinile nu i-a recomandat sa faca analizele pentru trombofilie. Abia dupa ce mamica a trecut prin situatiile dureroase, abia dupa ce si-a privit fetita pe care a adus-o pe lume fara suflare, Diana a aflat ca suferea de trombofilie. Mamica avertizeaza cu privire la cat de periculoasa poate fi aceasta afectiune daca nu este tratata in sarcina.

„Eu am o istorie foarte „frumoasa”. Mai am un copil, un baiat de 9 ani. Inainte de el, am mai avut o sarcina, in 2008, dar din pacate am pierdut-o la 8-9 sapt. Daca ai trombofilie si nu faci tratament imediat, nu poti duce sarcina la bun sfarsit. Din pacate, se pierde cam la 8-9 sapt sau mai avansata, cum a fost cazul meu.

In 2013 am ramas insarcinata iar, aveam o fetita. Mentionez ca la toate sarcinile am fost la acelasi medic, barbat, renumit in Bacau. Sarcina a decurs normal. Toate bune, analizele ok. Am dus-o pana la 37 sapt, cand am nascut tot natural (si pe primul baiat tot la 37 sapt l-am nascut), dar din pacate fetita murise in noaptea aia, cu cateva ore inainte de nastere.

Am facut, probabil, un cheag de sange si i-a taiat oxigenul. Va dati seama, te duci sa nasti, tu in travaliu, cand ajungi la spital, sa ti se spuna ca bebe e mort! Cred ca Dumnezeu mi-a dat atunci o putere extraordinara de nu am clacat.

Am fost foarte calma si acum cand ma gandesc. Am spus in sinea mea, ok , asta e, acum sa duc la bun sfarsit nasterea. Medicul meu a fost socat cand a venita la nastere, mai ales ca fusesem cu 2 zile inainte la control si totul era bine. Atunci nu si-a putut explica ce s-a intamplat.

Pe 23 ianuarie 2014 am nascut fetita. Anul asta implinea 5 anisori. Maya Ioana voiam sa ii spun. Am depasit momentul. Trebuia sa imi revin pentru ca acasa ma astepta inca un copil. In vara, am ramas iar insarcinata, dar, din pacate, am pierdut sarcina, din nou, la 8 saptamani pentru ca aveam trombofilie si eu nu stiam.

Atat am sa ii reprosez medicului, dupa atatea pierderi, probleme: de ce nu s-a gandit ca ceva nu e in regula?? De ce nu mi-a recomandat niste analize mai amanuntite?? Nu stia de trombofilie??

Eu de unde sa stiu ?? Nici nu auzisem de trombofilie. Cand am ramas insarcinata iar cu cel mic, multi mi-au spus sa schimb medicul si bine am facut. Prietena mea mi-a recomandat-o pe doctorita ei, Roxana Calapod.

CONTINUARE

Page: 1 2

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână