Știri

328 de grame de viață: „Ne-au spus că e cel mai mic bebeluș născut din țară”. Fetița s-a luptat cu o forță de fier să trăiască | Demamici.ro

328 de grame de viață. Unul dintre cei mai mici bebeluși născuți prematur din lume s-a născut la 23 de săptămâni de sarcină și a dat dovadă de o forță extraordinată.
Daniel și Chantelle Chambers, doi părinți din Țara Galilor, au întâmpinat venirea pe lume a micuței Robyn atunci când se așteptau mai puțin.

Minunea lor s-a născut la 23 de săptămâni și cântărea la naștere nici jumătate de kilogram, mai precis, 328 de grame. Șansele de supraviețuire erau minime, dar puterea și dorința ei de a trăi aveau să fie mult mai mari.

Robyn a fost desemnat cel mai mic bebeluș care s-a născut vreodată în Țara Galilor, iar povestea a ajuns și în publicațiile locale și internaționale.

„Ne-au spus că este cel mai mic bebeluș născut în acel spital, dar se pare că este cel mai mic bebeluș născut din țară”, povestește tăticul Daniel pentru The Mirror.

328 de grame de viață. Venele fetiței erau subțiri precum un fir de ață

Mămica Chantelle a fost avertizată cu privire la șansele de supraviețuire ale fetiței sale, care erau minime spre deloc. Atunci când a intrat în travaliu prematur, medicii i-au spus exact la ce să se aștepte.

„La 20 de săptămâni de sarcină, mi s-a spus că sunt șanse mari să nasc prematur, pentru că cervixul meu e deschis”, a dezvăluit Chantelle.

La naștere, micuța Robyn a ieșit din burta mamei mai întâi cu picioarele, apoi cu capul. Medicii au preluat-o imediat, apoi au intubat-o și au așezat-o la căldură.

Un detaliu care le-a rămas memorabil atunci când au privit fragilitatea micuței abia născute, a fost faptul că venele ei erau subțiri precum un fir de ață, iar trupul ei micuț încăpea în mâna medicului. O mână de om, la propriu.

„A trebuit ca medicii să fie extrem de grijulii, tocmai pentru că Robyn era atât de mică. Ne-au spus că cel mai probabil nu va supraviețui, dar totuși, ne-au încurajat să o ținem la piept să fie mereu atinsă, căci dacă va fi să supraviețuiască, contactul piele pe piele avea să o ajute în acest sens”, a mai povestit tăticul.

Recuperarea e una anevoioasă, dar merge înainte. Micuța s-a îngrășat 1 kg în 3 luni

În prezent, Robyn se află în continuare sub observație medicală, după o bună perioadă petrecută la terapie intensivă.
Fetița a crescut în greutate doar 1 kilogram, în cele trei luni de la naștere, iar acest lucru are de-a face cu faptul că în timpul nașterii, creierul ei nu a primit suficient oxigen și a fost afectat.

„E atât de nedrept ce se întâmplă. Robyn s-a luptat atât de feroce până acum și pare că nu vrea să renunțe, așa că ar fi păcat să nu aibă o viață așa cum merită. Deși nu știm ce se va întâmpla în viitor, sperăm ca lucrurile să se îmbunătățească din ce în ce mai mult, așa cum au făcut-o și până acum”, a mai spus Chantelle.

La sfârșitul lunii trecute, Robyn a mai făcut un pas înainte în drumul ei spre recuperare. După 230 de zile petrecute intubată, fetița a ieșit de la secția de terapie intensivă, și a fost mutată într-un salon normal din spital, acolo unde poate lua mai mult contact cu cei dragi.

Părinții sunt în continuare trup și suflet alături de ea și mândri de progresele pe care până acum micuța lor le-a făcut. Cei doi speră ca fetița lor, așa puternică cum a fost până acum, să se bucure după un timp de șansa unei vieți normale.

Vezi și: Surorile desemnate ca fiind cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. La naștere cântăreau împreună mai puțin de 1,3 kg VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Doi sibieni au devenit părinți de tripleți identici concepuți pe cale naturală: „Doctorul mereu îmi spunea: sarcină dumnezeiască ai tu aici!” EXCLUSIV | Demamici.ro

Vezi și: Iasmina, de două ori mămică: a unei fetițe (embrion congelat 6 luni, prin FIV) și a unui băiețel, sarcină naturală după FIV | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

7 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

7 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână