10 activitati care au rolul de a declansa travaliul. La unele nu te-ai fi asteptat | Demamici.ro

Atunci cand s-a implinit termenul, dar inca nu sunt semne ca bebelusul vrea sa se nasca, incepi sa-ti pui o mie de intrebari.

Nu sunt motive de ingrijorare daca sarcina a fost monitorizata constant, iar pe parcurs nu au fost detectate probleme. Pur si simplu, bebelusul vrea sa mai stea confortabil in burtica ta.

Daca vrei ca nasterea sa aiba loc cat mai repede, pentru a nu ajunge sa ti se provoace nasterea, exista activitati care te pot ajuta sa-ti declansezi travaliul.

10 activitati care au rolul de a declansa travaliul

Mersul pe jos

Pare banal, insa are logica. Atunci cand mergi pe jos, folosesti gravitatia naturala, fiind cea mai simpla motoda de declansare a travaliului.

Poti sa mergi pe jos si dupa ce travaliul a inceput pentru a trece mai usor peste prima etapa. Efectul se va simti doar in ultima luna de sarcina, atunci cand extensia uterului este aproape de maximum.

Contactul sexual

Da, este in regula sa existe contact sexual in sarcina, daca sarcina decurge fara probleme si doctorul nu a interzis acest lucru. Contactul sexual chiar are rolul de a declansa travaliul in ultima luna de sarcina, mai ales ca sperma contine prostglandine care inmoaie colul uterin.

Orgasmul

Iar daca tot ati mers pe calea asta, ar fi indicat s-o faceti pana la capat si sa obtineti un orgasm, pentru ca este una dintre caile naturale care pot determina declansarea travaliului.

Orgasmul stimuleaza intens secretia de oxitocina, care este un hormon natural ce controleaza declansarea nasterii. Orgasmul poate declansa nasterea doar dupa a 38-a saptamana de sarcina.

Acupunctura

Este o tehnica straveche, ideala pentru declansarea travaliului. Efecte similare poate avea chiar si masajul. Insa, in ambele cazuri este indicat sa apelezi la un profesionist.

Proiectia nasterii

Foarte multe femei pot jura ca nasterea copilului lor a inceput in mintea lor. Astfel, imagineaza-ti ca ai intrat in travaliu si crede foarte mult in lucrul asta. Este o etapa normala pe care esti perfect pregatita sa o depasesti. Incearca sa vorbesti cu bebelusul tau si ajuta-l sa vina pe lume.

Stimularea mamara

Este o modalitate prin care creste concentratia de oxitocina, „fiind hormonul care da viata”. Atunci cand creste concentratia de oxitocina din sange, in mod natural, sunt sanse mari sa fie induse contractii uterine.

Foloseste o minge de sala

Gasesti in toate magazinele de profil sportiv. Aseaza-te pe o minge mare si moale si misca-te usor de sus in jos. Inertia si gravitatia au rolul de a impinge copilul pe canalul de nastere. Din acest moment travaliul devine un act reflex.

Fa miscari pelvine

Daca executi miscari pelvine circulare, dar si inainte si inapoi, stand in patru labe, vei vedea ca este o solutie eficienta, pe care o foloseau moasele in trecut.

Incearca sa te relaxezi

Daca te stresezi cu privire la cand vei intra in travaliu nu o sa ajuti cu nimic, din contra, o sa ai o stare de neliniste continua. In plus, orice angoasa si orice stare stresanta determina cresterea secretiei de adrenalina care blocheaza activitatea hormonilor care declanseaza sarcina.

Mananca un meniu „special”

Nu este o gluma. Se pare ca vinetele, parmezanul, busuiocul si oregano pot stimula contractiile uterine. La fel se poate intampla si cu scortisoara si ghimbirul. Ardeiul iute si piperul, dar si alte condimente picante care eliberează capsasina, pot favoriza nasterea.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni